Galatasaray’da uzun süreli sakatlık sorunu yaşayan ve formasından uzak kalan Hamit Altıntop, sahalara döndükten sonra, orta sahayı ayakta tutan isimlerin arasında yer aldı ve şansını iyi kullandı. Felipe Melo’nun yokluğunda başarılı bir performans sergileyen ve eski günlerine döndüğü izlenimi veren yıldız futbolcu, “Melo mu Hamit mi” tartışmasının bile oluşmasına neden oldu.

Forma giymeye başlaması ile morallenen Hamit Altıntop’un, formasından uzak kaldığı dönemde camianın kendisine karşı verdiği desteğe büyük bir fedakârlıkla yanıt vermeye hazırlandığı öğrenildi.

Sarı-kırmızılı ekibe 2012-2013 sezonu başında Real Madrid'den transfer edilen ve 4 yıllık mukavele imzalanan başarılı futbolcu, 15 milyon avroluk toplam maliyeti ile takım içinde zirvede yer alıyordu. Bu nedenle camianın çok şey beklediği Hamit Altıntop, geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlıkla birlikte formasından uzun süre uzak kaldı ve beklentileri de karşılayamadı. Ancak bu süreçte yüksek maliyeti problem edilmedi ve tüm alacakları ödendi, hatta sakatlık döneminde sürekli destek gördü. İşte bu durumdan ötürü hem mahcup olan, hem de sarı kırmızılı camiaya borçlu olduğunu hisseden Hamit Altıntop’un, bunların karşılığını vermek için bir hamlede bulunduğu ifade edildi.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile görüşen başarılı futbolcunun, sakatlık döneminde kendisine verilen destekten ötürü sarı kırmızılı takıma minnettar olduğunu kaydettiği ve “Ben sakatken ödemelerimi aksatmayan ve bana destek olan camiama borcumu ödemek istiyorum. Bunun karşılığında ben de kalan son 1 senemde ücret almadan forma giymek istiyorum” dediği belirtildi.

Felipe Melo'nun sakatlık dönemindeki yokluğunda Hamzaoğlu’nun verdiği şansı çok iyi kullanan oyuncunun bu fedakarlığının genç teknik adamı da duygulandırdığı öğrenilirken, bu konuda nasıl bir yol izleneceği bilinmiyor.

Yıllık garanti kazancı 2 milyon 750 bin avro olan Hamit Altıntop, 25 bin avro da maç başı ücret alıyordu.

Ajansspor