Hamzaoğlu, Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen şampiyonluk  kutlamaları ve kupa töreninin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunurken,  "Hak ettiğimiz bir şampiyonluğun çok güzel bir kutlamasını yaşadık. Hayatımızın  en güzel, en mutlu anlarıydı. Tüm camiamıza hayırlı olsun" dedi. 

Bu şampiyonlukta herkesin payı olduğunu aktaran sarı-kırmızılı teknik  adam, şöyle konuştu: 

"Bizlere yardımcı olan Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst  ağabeyin en  az bizler kadar, belki bizlerden fazla emekleri var. Çünkü o dönemde büyük bir  cesaret örneği gösterip beni göreve getirdiler. Her yöneticinin yapacağı iş  değildi. Ben onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Kupayla beraber onları sahaya  alalım diye geldik ama bulamadık, dışarı çıkmışlar. İnşallah yarın hep beraber  kupayla birlikte kutlarız. Bu akşam biraz gaflete düştük, onları unuttuk biraz.  Onlara da o hakkı vermek lazım." 

Programın akışı nedeniyle sıkıntı olduğunu vurgulayan Hamzaoğlu, "Biz  onları sahaya alacaktık. Çünkü gece gündüz birlikte çalıştık. Çok emek verdiler.  Onların da orada olması lazımdı. Coşkuya kaptırdık kendimizi. Bu konuda  kızacaksınız ama bir özür daha dileyeceğim. Benim unutmamam lazımdı. Yol  arkadaşlığı, kader arkadaşlığı yaptık. İnşallah kırılmamışlardır" ifadelerini  kullandı. 

Sözleşme konusu 

Hamza Hamzaoğlu, kulüple yapacağı yeni sözleşmenin süresiyle ilgili  yöneltilen bir soru üzerine, şu yanıtı verdi: 

"Sözleşme ile ilgili en ufak bir şey düşünmedim. Çünkü burası bizim  kulübümüz. Biz göreve her zaman hazırız. O yüzden hiç düşünmedim. Önümüzde kupa  maçı var. İnşallah kupayı da alıp, iki kupayla bu seneyi kapatmak istiyoruz.  Oyuncularımız da bu inançta. Herkes hazır, bütün oyuncularımız oynamak için  hazır. Ondan sonra önümüzdeki yıl ile ilgili düşündüklerimizi, planladıklarımızı  masaya serer, yol haritamızı belirleriz." 

Muslera'nın kupa finalinde oynayamayacak olması hakkında  sarı-kırmızılı teknik adam, "Uruguay Futbol Federasyonu ile yazıştık ama ret  cevabı geldik. Birkaç kez yazıştık hem de. Muslera kendisi de hocalarını aradı  ama çok önemli bir turnuvaya hazırlanıyorlar diye izin vermediler. Bizim için Muslera çok önemli bir oyuncumuz ama ben öbür kalecilerimize de güveniyorum.  Bizim için sorun olmaz" şeklinde görüş belirtti. 

Hamza Hamzaoğlu, transferde adı geçen Akhisar Belediyesporlu oyuncu  Bilal Kısa ilgili olarak da, "Bilal Kısa'nın kontratı bu sene bitti. Tabii ki  düşündüğümüz oyunculardan bir tanesi. Oturup konuşacağız, değerlendireceğiz.  Henüz hiç kimseyle görüşme yapmadık. Kadromuzda görürsek seviniriz. İyi bir  oyuncu ve bize katkı sağlayacağına inanıyorum. Konuşacağız daha" diyerek sözlerini tamamladı.