Kulüp başkanı Recep Bölükbaşı ile Özlüce Tesisleri'ne gelen Hamzaoğlu, yöneticiler ve kulüp personeliyle tanıştı.

Bölükbaşı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursaspor'un çok zor bir dönemden geçtiğini söyledi.

Bursaspor'un Türkiye'nin 5 büyük kulübünden biri olduğunu ve her zaman düştüğü yerden kalkabilecek gücü bulunduğunu aktaran Bölükbaşı, "Bu tür sıkıntılar diğer takımlarda da oluyor. Akhisar Belediyespor'dan başlamak üzere Galatasaray'da, A Milli Takım'da başarılı işler yapan, efendiliği ile sürekli anılan ve başarılı olan bir hocamızla anlaştık" ifadelerini kullandı.

Bölükbaşı, Hamza Hamzaoğlu ile 1,5 yıllık anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Hamzaoğlu'nun bugün antrenmana katılacağını, Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor ile deplasmanda yapacakları maçta takımın başında olacağını dile getiren Bölükbaşı, "Kendisine başarılar diliyorum. Taraftarımızı da çok üzdük. Büyük beklentiler içindeydiler. Yeni teknik direktörümüze de destek versinler" diye konuştu.

Hamzaoğlu: "Bize iyi bir takım bıraktığının farkındayız"

Hamza Hamzaoğlu da Bursaspor'un teklifini, güzel işler yapabileceğini düşünerek kabul ettiğini kaydetti.

"Galatasaray'dan ayrıldık, üzüldük. Hala da üzüntümüz var ama artık bunu bir tarafa koyup, işimizi yapmamız gerektiğini de biliyorduk" diyen Hamzaoğlu, yeşil-beyazlı kulüpten teklif aldığında heyecanlandığını ifade etti.

Bursaspor'un başarısı için elinden gelen gayreti göstereceğini vurgulayan Hamzaoğlu, "Bursa'nın potansiyeli ortada. Sadece biraz uzaklaşmış olan dinamiklerin bir araya gelmesi gerekiyor. İnşallah bizde bunda biraz katkı sağlayabilirsek, Bursaspor'un özlediği günleri tekrar yaşamasında bir katkı sağlayabilirsek mutlu olacağız. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz. O heyecanla geldik. Allah bizleri mahcup etmesin. İnşallah hep beraber başaracağız" değerlendirmesinde bulundu.

Yeşil-beyazlı taraftarlara seslenen Hamzaoğlu, hedeflerinden uzaklaştığı için takıma uzak kaldıklarını gözlemlediğini anlattı.

Taraftarların her zaman takımı desteklemesi gerektiğini söyleyen Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Ertuğrul hocayı da anmadan geçmeyeceğim. Kendisi Bursaspor'a tarihinde ilk kez şampiyonluk yaşatmış bir hocadır. Bana göre bir Anadolu takımı ile şampiyon olmak çok önemli bir başarı. Kendisini tebrik ediyorum. Yine burada kadroyu incelediğimizde, bize iyi bir takım bıraktığının farkındayız. İnşallah onun yarım bıraktığı işi biz tamamlarız. Sahada, kazanmak için mücadele edecek bir Bursaspor olacak. Taraftarların da tribünde bize katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Zaten Bursaspor'un teklifini kabul etmemdeki en büyük etken de taraftarın potansiyeliydi. İleriyi düşündüğümüzde, burada yapacağımız Avrupa kupası maçlarında tribünlerin dolu olduğunu hayal edince biraz daha heyecanımız artıyor. İnşallah o günleri de göreceğiz."

Bir gazetecinin sorusu üzerine Hamzaoğlu, Bursaspor'da Akhisar Belediyespor ve Galatasaray'daki ekibiyle görev alacağını, ekibinde Ersel Uzgur'un olmayacağını sözlerine ekledi.