Milliyet'in haberine göre; ligin kırılma maçları arasında gösterilen zorlu doksan dakikanın kilit isimleri Wesley Sneijder, Felipe Melo, Burak Yılmaz ve Semih Kaya'nın son durumları belli olurken, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun kuracağı kadro da şekillenmeye başladı.

1. SNEİJDER'DE KRİTİK GÜN: Geçen haftaki idmanda arka adalesinde zorlanmaya bağlı 1. derecede yırtık oluşan Hollandalı futbolcu dünkü idman öncesi kondisyonerler eşliğinde özel testten geçti. Sneijder kendini iyi hissedince takımla birlikte çalıştı. Tecrübeli oyuncu hakkında son kararın bugün verileceği kaydedildi.

Wesley Sneijder 

2. BURAK'TA SORUN YOK: Golcü futbolcu tamamen iyileşirken, 3 gündür düzenli olarak antrenman yapıyor. Galatasaray için çok önemli olan Trabzon deplasmanında da takımdaki yerini alacak.

Galatasaray - Burak Yılmaz 

3. MELO'DA DARBE KORKUSU: Tahmin edilen süreden çok önce iyileşen ve sürpriz şekilde Manisa ile yapılan kupa maçında 60 dakika sahada kalan Brezilyalı futbolcu testleri geçti ama yine de Trabzon maçında oynatılması risk olarak kabul ediliyor. Zorluk derecesi yüksek maçta darbe alabileceği ve bunun olumsuz bir durum yaratabileceği endişesi nedeniyle Melo'nun oynamasına sıcak bakılmıyor. Bu yüzden maça Hamit'le başlanacak.

Felipe Melo - Galatasaray 

4. SEMİH HAZIR DEĞİL: Manisa kupa maçıyla tekrar formasına kavuşan Semih fizik bakımdan tam olarak hazır bulunmadı. Özellikle belindeki bir sorun nedeniyle geri dönüşlerde sorun yaşadığı belirtiliyor. Maçtan sonra Hamza Hamzaoğlu'nun Melo ile beraber 'Hazır değiller' dediği Semih'i Trabzon'da oynatmayı planlamadığı öğrenildi. Hamzaoğlu yine Hakan Balta'yı tercih edecek.

Semih Kaya - Galatasaray 

Kadro şifresi
Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun Trabzonspor maçında sahaya sürmek istediği ilk 11 kafasında netleşti. Başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Manisa karşılaşmasından sonra İstanbu'da bırakılan 8 futbolcunun Trabzonspor maçı düşünülerek kadroya alınmadığını söylemişti.

Cim-Bom'da Muslera, Hakan Balta, Chedjou, Selçuk, Hamit, Umut ve Burak Manisa'ya götürülmemiş, Sneijder ise tedavi olmuştu. Yine Manisa'ya götürülen isimlerden Sabri, Telles ve Yasin de yedek soyunmuştu. Bu isimlerden sadece Sabri son yarım forma giymişti. İstanbul'da bırakılan ve Manisa'da yedek bırakılan isimler de gösteriyor ki Hamzaoğlu'nun kafasındaki 11 belli.