Kazak yetkililer, eksi 1 ile 3 derece arasındaki sıcaklık nedeniyle jest yapmak istedi, "Stadın üzerini kapatabiliriz" dedi. Bu şekilde sıcaklık 14 dereceye kadar çıkacaktı. Ancak Hamza Hamzaoğlu, kapalı statta taraftar baskısının daha fazla olacağını düşünüp bunu kabul etmedi.

Şampiyonlar Ligi'ndeki Astana-Galatasaray maçı öncesi Kazak ekibi stadın çatıyı kapatarak ısıyı artırabileceklerini söyledi, Cim-Bom ise bu "sıcak" öneriyi kabul etmedi.

Astana ekibinin yetkilileri, Galatasaray'ın kabul etmesi durumunda Astana Stadı'nın çatısının maç saatinde kapatılabileceğini bildirdi. Karşılaşma saatinde havanın eksi 1 ila 3 derece arasında soğuk olacağını bildiren Astanalı yetkililer, dostluk adına çatının örtülmesini önerdi. Bu durumda sıcaklığın 14 dereceye çıkacağı da vurgulandı.

Galatasaray, yapılan bu teklifi teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'na sundu. Ancak Hamzaoğlu, çatının kapatılmasının kendilerinin aleyhine olacağı gerekçesiyle bu öneriyi kabul etmedi. Hamza hocanın, kapalı stadyumda oluşabilecek taraftar baskısı nedeniyle böyle bir karar aldığı ifade edildi.

Zemin korkuttu

Galatasaray, dün 15 dakikası basına açık antrenmanla çalışmalarını tamamladı, kampa girdi. Suni çime alışmak için 2 gün önceden Astana'ya gelen sarı-kırmızılılarda özel kramponlarla maça çıkılacağı bildirildi. İki gündür yapay alanda antrenman yapan futbolcuların zeminden çok şikayetçi oldukları belirtildi. Sağlık ekibi ve teknik heyet de sakatlık konusunda oyuncuları uyardı.

Astana Arena kapatıldığında hava sıcaklığı 15 derece kadar artıyor.