Avusturya kampındaki hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'ın, İtalya'nın Udinese takımı ile oynadığı hazırlık maçı, sarı kırmızılı taraftarların sahaya attığı meşaleler ve patlayıcı maddeler nedeniyle iptal oldu.

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Sezona hazırlık için kampa geldik. Yurt dışındaki Galatasaray taraftarıyla bütünleşmek, onlarla uzun süre uzak kaldıktan sonra hiç değilse kamplarda beraber olmak için buraya geldik. Sezona da hazırlanabilmemiz için maç yapacağız burada. Takımımız için önemli bir maçtı, ama yarıda kaldı mecburen. Üzüldüğüm şey, Galatasaray'ın imajını bu şekilde zarara sokmak, bir Galatasaray taraftarı için yakışan bir şey değil. Bunlar Galatasaray'a bir şey katmıyor, bir şeyler götürüyorlar. En çok üzüldüğüm şey de, kilometrelerce uzaktan gelen bir sürü Galatasaraylı aile vardı. Çoluk çocuk belki de yollarda saatlerce sefillik çekiyorlar, bizle beraber olsun, fotoğraf çektirsinler, maçı izlesinler, beraber vakit geçirsinler diye. Şimdi aynı yolu tekrar geri dönecekler. Buna kimin hakkı var... Tamam özgürlük, özgürlük de ben seni rahatsız ediyorsam bu nasıl özgürlük yani. Kendi içimizde bunları çözeriz diye düşünüyorum. Zaten olursa bu sefer biz çekeceğiz sahadan takımı." dedi.

Eray'ın da gözüne gelmiş

Eray İşçan'ın gözüne de madde geldiğini belirten Hamza hoca, "Hakem, 'İçeri giriyoruz' dedi. Eray'ın da gözüne bir parça gelmiş. Allah korusun bir göz kaybettikten sonra mı bir şeyler olacak. Ne zaman biz akıllanacağız Allah aşkına... Yeter yani, Almanya'da yasak var, maç yapamıyoruz. Yarın burada da yasaklanırsa ne olacak? Bu bizim açımızdan, Galatasaray açısından, Türk futbolu, ülkemiz açısından çok kötü. Ülkesini, vatanını, takımın seven bunu yapmaz, yapmamalı. Bu bir hazırlık maçı, o zaman seyirciye kapatalım, öyle de oynarız biz. Biz hazırlanırız, maçımızı oynarız. Ama bu kadar insan var burada yaşayan, onların bizi görmesi hakları. Şimdi Avrupa'da herkes bize önyargı ile yaklaşacak. Bu kadar küçük şeyleri silmek çok zor. İnşallah bu son olur. Maça devam edememek hoş değil, diğer insanlara karşı, rakibe karşı mahcup olduk. Diğer seyircilerimizden de özür dileriz. Ama rakip de çıkmak istemedi. İkinci yarıda orada biz olacağız dediler, sonuçları ağır olabilirdi" diye konuştu.

Yaşanmaması gereken olaylar yaşadıklarını ifade eden kaptan Selçuk İnan, "Çok üzgünüz. Birkaç kişinin yapmış olduğu bir yanlış herkese mal etmek doğru olmaz. Bütün taraftarlara mal edilemez. Biz böyle insanlar değiliz. Artık yurt dışında insanlar bu tür olayları gördüğü zaman genelleme yapıyorlar, 'Türkler böyle' diye. Biz öyle insanlar değiliz. Aslında biz eğlenen, mutlu olan insanlarız. Buraya gelip, çayımızı, kahvemizi alıp sadece bunun zevkini yaşamak doğru olsa gerek. Birkaç arkadaşın yapmış olduğu gereksiz sevgi gösterisi herkese zarar veriyor. Bize zarar verdi, biz buraya hazırlanmaya geldik. Hazırlık maçımız vardı ve yarım kaldı. Zaten rakip takımın hocası da güvenli olmadığı için maça çıkmak istemedi. Bu aslında gülünç bir durum. Bunlardan dersler çıkarmalıyız. Bunu yapan arkadaşlara uyarı da haddime değil ama onlardan bir ricam; futbol güzel bir oyun. İnşallah bundan sonra böyle olaylar yaşanmayacak. Bundan yeterince dilimizde yandı" dedi.