Galatasaray’daki ilk Süper Lig maçına Akhisar Belediyespor karşısında çıkan Hamzaoğlu, Burak Yılmaz’ın golleriyle 2-1 kazanılan mücadelenin ardından Konyaspor deplasmanında 5-0 ve Mersin İdman Yurdu önünde de 3-2’lik skorlarla galip gelen takımın başındaydı.

Galibiyet serisine Ankara’daki Gençlerbirliği beraberliğinin ardından ara veren, Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki Beşiktaş karşılaşmasından da zaferle ayrılan başarılı teknik direktör, Çaykur Rizespor önünde de, Wesley Sneijder ve Bruma’nın golleriyle 2-0 kazanan Galatasaray’la ligdeki beşinci galibiyetini yaşıyordu.


Bursaspor karşılaşmasında öne geçmesine rağmen beraberliği 82. dakikada Emre Çolak’ın penaltı vuruşundan attığı golle yakalayan sarı-kırmızılı ekiple, Eskişehir’de bir kez daha kazanan tarafta yer alan 45 yaşındaki teknik adam, Balıkesirspor galibiyetiyle dokuzuncu lig maçında 23 puana ulaştı.


Hamza Hamzaoğlu, böylece, profesyonel döneme geçilen 1959 yılından sonra Galatasaray ile ilk dokuz lig maçında en yüksek puanı yakalayan ikinci teknik adam olmayı başardı.


Söz konusu dönemde Hamza Hamzaoğlu’ndan başarılı performans yakalayan tek isim ise şampiyonlukla biten 2005-2006 sezonundaki dokuz maçlık başlangıcıyla Eric Gerets. Belçikalı teknik adam, o sezon ligdeki ilk dokuz maçta sekiz galibiyet ve bir beraberlikle takımını liderliğe taşımıştı. Galatasaray, sezon sonunda ise 83 puanla mutlu sona ulaştı.


İlk dokuz maçlar hesaplandığında Hamza Hamzaoğlu gibi yedi galibiyete ve iki beraberlik barajında olan ise dört isim bulunuyor: 1959-1960 sezonunun ilk yarısında  İtalyan teknik adam Leandro Remondini ve aynı sezonun ikinci yarısında Coşkun Özarı, 1987-1988 sezonunda Mustafa Denizli ve 2002-2003 sezonunda Galatasaray’daki ikinci teknik adamlık dönemini yaşayan Fatih Terim.


Galatasaray Teknik Direktörleri
Ligdeki İlk Dokuz Maç

Hamzaoğlu, Cumartesi akşamı oynanacak Sivasspor karşılaşmasında da galip tarafta kalması hâlinde 10. lig maçında sekizinci galibiyetine ulaşarak Eric Gerets’in 2005-2006 sezonundaki rekorunu egale edecek ve son 55 yıldaki en iyi performansı tekrarlayacak.