Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hamzaoğlu, maçtan önce oyuncularıyla bir görüşme yaptığını dile getirerek, "Kazanmak için mücadele etmemiz, sahada birlikte bir oyun ortaya koymamız gerektiğini konuşmuştuk. Bugün de bunu büyük ölçüde başardık. Özellikle 10 kişi kaldıktan sonra nasıl oynamamız gerekiyorsa öyle oynadık. Çok iyi bir reaksiyon gösterdik, mücadele ettik, karakter ortaya koyduk. Bundan dolayı oyuncularımı tebrik ediyorum. Melo'yu kaybettik belki ama hem maçı hem de çok farklı şeyleri kazandık. İnşallah bundan sonraki maçlarda da aynı mücadeleyi gösteren bir takım sahada göreceğiz" diye konuştu.

Hamzaoğlu, Melo'nun kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla ilgili olarak, "Bence savunma açısından 10 kişi kalmamız iyi oldu. İyi bir savunma çalıştık. Skoru korumaya çalıştık, mücadele ettik. Birlikte oynamaya gayret ettik ve birbirimize ihtiyacımız olduğunu hissettik. Bugün kenetlendik, inşallah bundan sonra da aynı şekilde devam ederiz" ifadelerini kullandı.

Takımla iki gün antrenman yaptığını dile getiren Hamzaoğlu, oyuncularının beraber oynama konusunda sıkıntılarının olduğunu vurgulayarak, "Biz bu iki gün bunun üzerinde daha fazla durduk. Zaten oyuncularımız hepsi kaliteli ve iyi oyuncular. Beraber oynayamıyorlardı. Bundan sonra birlikteliği yakaladığımızda iyi şeyler yaparız diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Daha canlı bir takım olacağız"

Hamza Hamzaoğlu, çift forvet sistemiyle devam edeceklerini ancak bazı maçlarda farklı sistemlere de dönebileceklerini anlatarak, "Çok daha renkli, canlı ve hareketli bir takım olacağız inşallah" dedi.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, karşılaşmada güzel bir gol atan Bruma'nın çok yetenekli bir oyuncu olduğunu dile getirerek, "Bruma gerçekten önemli bir oyuncu. İnşallah o da ileriki günlerde Galatasaray'ın yüzünü güldürecek. Elimizdeki bütün oyuncuları kullanmaya ve onlardan maksimum verim almaya çalışacağım. Bruma da bunlardan birisi" diye konuştu.

"Melo oynamak istedi"

Hamzaoğlu, karşılaşmada kırmızı kart gören Felipe Melo ile devre arasında yaptığı konuşmada kendisini oyundan almak istediğini ilettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Biraz daha oynamak istediğini söyledi. 'Dikkatli ol, sarı kartın var kontrollü oyna' dedim. O da 'Tamam hocam, sen merak etme' dedi. '10 dakika sonra çıkarayım' dedim, 'Hocam 20 dakika oynayayım' dedi. 'Tamam 20 dakika oyna sonra çıkartırım, hafta sonu için dinlenirsin' dedim. Ama dayanamadı. Yapılacak bir şey yok. Zaman zaman bunları yaşayacağız. Önemli olan Melo'nun oynamak istemesiydi. Benim için bu çok önemli."

Genç teknik adam, Ziraat Türkiye Kupası'nda da hedeflerinin şampiyonluk olduğunu, ancak bu kulvarda fazla forma şansı bulamayan futbolculara da şans vermek istediğini dile getirdi.

"Kadroyu 25-26 kişiye düşürmemiz gerekecek"

Devre arasına kadar kadrodaki bütün oyuncuları görmek istediğini anlatan Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

"Hepsini oynatacağız anlamına gelmesin ama mümkün olduğunca fazla oyuncuyla çıkmaya çalışacağız. Tabii takımın dengesini bozmadan bunu yapmaya gayret edeceğiz. Geniş bir kadromuz var. Devre arasında belki bunu azaltmak zorunda kalacağız. Belki bazı arkadaşlarla ayrılacağız. Devre arasına kadar herkese eşit şekilde şans vermeye ve antrenmanlarda görmeye çalışacağım. 

Galatasaraylı futbolcunun bir profili olması lazım. Dolayısıyla bu tarz oyuncularla devam etmeyi arzuluyoruz. Devre arasında kadroyu 25-26 kişiye düşürmemiz gerekecek. Çünkü çok fazla oyuncuyla antrenman verimliliği de düşüyor."

Goran Pandev'in uzun zamandır forma şansı bulamadığını belirten Hamzaoğlu, "Ben kalitesine inanıyorum. Bu maçta neler yapabileceğini görmek istedim. Gördük ki maç kondisyonu açısından biraz zayıftı. Zamanla toparlanacağına inanıyorum. Kaliteli bir oyuncumuz" değerlendirmesinde bulundu.