Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Sivas'ta kendilerini zor bir maçın beklediğinin farkında olduklarını ve bu bilinçle sahaya çıktıklarını söyledi.

Sivasspor'un Sergen Yalçın'la çıkışa geçtiğini ve iyi oynadığını belirten Hamzaoğlu, "Maça iyi başladık, golü de bulduk. Golden sonra uzun toplarla oynamaya başladık. Bu, rakibin etkinliğini artırdı. Son dakikalara doğru bize göre hakemin vermiş olduğu bir iki hatalı karar biraz tansiyonu yükseltti. Bu da oyundan kopmamıza neden oldu" ifadelerini kullandı.

Devre arasında oyuncularıyla her şeyi bir kenara bırakıp oyuna odaklanmaları gerektiğini konuştuklarını anlatan Hamzaoğlu, "Bunu yaptığımızda her maçı çevirebileceğimizi konuştuk. Şükürler olsun ikinci yarıdaki oyunla maçı kazanmayı başardık, oyuncularımı tebrik ediyorum. Sivasspor'a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Onlar da inanılmaz mücadele gösterdi. Her iki takım da bu hava şartlarında sadece futbol oynamaya çalıştı ve mücadele etti" diye konuştu.

"Sergen haklı"

Bir basın mensubunun "Olcan Adın'ın düşürülmesinden sonra bayağı sinirlendiniz? Sergen hocaya bunu sorduk. 'Hocaların böyle şeyler yapmaması lazım' dedi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Hamzaoğlu, şunları söyledi:

"Sergen haklı, tabi bizim de bugüne kadar hakemlerle şeyimiz olmadı ama bu maçta bariz olarak pozisyonu gördüğümü düşündüğüm için tepkim oldu. Biz de insanız, zaman zaman biz de patlayacağız. Hep içimize ata ata nereye gideceğiz? Bizi kimse düşünmeyecek mi? Zaman zaman biz de bunu yapıyoruz ama bizim hakemlere, rakip oyunculara, antrenörlere karşı kasıtlı bir şeyimiz olamaz. Tepkimiz sadece onların hatalarına."

Bir gazetecinin, "Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, hafta içi 'Başarının sırrı Hamza hocadır' diye bir açıklama yaptı. Başarıdaki rolünüz nedir?" şeklindeki sorusu üzerine Hamzaoğlu, başarıda işlerin her zaman yukarıdan aşağıya doğru yürüdüğünü söyledi.

Yönetimden oyunculara, malzemecilere ve çalışanlara kadar herkesin başarıda ve başarısızlıkta pay sahibi olduğunu dile getiren Hamzaoğlu, "Bence yapacak çok şeyimiz var. Başarılıysak bu başarıda ben de kendi payım kadarını alabilirim üzerime. Yoksa kimsenin tek başına hiçbir şeyi başarmaya gücü yetmez. Herkes işini yaparsa başarı da kaçınılmaz olur. Bizler için düşüncelerinden dolayı Başkan'a teşekkür ediyorum ama onlar da bu başarıdaki en büyük paya sahip" diye konuştu.

"Hatalarla bu oyun güzel"

"Ligde büyük takımlar kollanır diye bir algı var. Siz, Akhisar Belediyespor'dan Galatasaray'a geldiniz. Siz çalıştığınız süre içinde Galatasaray'ın kollandığını düşünüyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine Hamzaoğlu, kollanma diye bir şey olmadığını belirtti.

Zaman zaman hakemlerin verdiği kararların sonucu etkilediğini dile getiren Hamzaoğlu, "Hepimiz insanız. Kollama diye bir şey olduğunu düşünmüyorum. Hatalar var sadece. Biz de yapıyoruz, oyuncularımız da yapıyor hakemler de yapacak. Sadece bugün olan şeyler değil, sonra da olacak, çok hatalar yapılacak. Bu hatalarla bu oyun güzel. Bu oyuna bunlar renk katıyor aslında" dedi.

Hamzaoğlu, "Ligin son haftasına kadar bu mücadelenin içinde olmak ve inşallah son hafta ipi göğüslemek istiyoruz" ifadesini kullandı.

İyi futbolun iyi zeminlerde oynandığını belirten Hamzaoğlu, stadın alttan ısıtma sistemine işaret ederek, Sivasspor Kulübü yönetimine soğuk havada böyle bir zeminde maç oynama imkanı sunduğu için teşekkür etti.