Hamzaoğlu, bazı oyuncular ile yollarını ayırmaya mecbur olduklarını ancak Bruma'nın kendileri ile kalacağını ve önümüzdeki sezon yeteneklerini daha da geliştireceğine inandıklarını dile getirdi.

Bruma'nın kendilerine daha fazla katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Hamzaoğlu, "Bruma özel bir oyuncu fakat henüz daha gerekli olgunluğa erişemedi. Ama sabırla bekliyoruz. Gelecek yıl çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Kulübümüzün değeri, inşallah bize çok daha fazla katkısı olacak. Transferde öncelikle bölgemiz yok, biz iyi oyuncu bulmanın peşindeyiz. Alternatif, elimizi güçlendirmek için transfer yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmaları hakkında bilgiler veren Hamzaoğlu, "Maliyeti yüksek transferler yapmayacağız, en azından bir kaç yıl bu şekilde düşünmemiz gerekiyor. Devre arasında da mali durumu düşünerek transfer istemedim. Transferleri kampa yetiştirmeye çalışacağız. Ama kampında devamında da bir iki transferimiz olabilir. Çalışmalarımız sürüyor, daha da hız kazanıp kadroumuzu yeni takviyelerle güçlendireceğiz. Ama bu sayıca çok transfer beklentisine sokmasın sizi. Beraber oynamaktan keyif olan bir kadro var ve bu kadroyu büyük ölçüde koruyacağız." dedi.

Maliyeti yüksek transferler yapmayacaklarını dile getiren Hamzaoğlu, "Kadro sayımız belli, 28 olacak. Devre arasında mali durumu düşünerek transfer yapmadım. Kalabalık bir kadromuz vardı. Kulübü bu durumda zarara sokamam. Şampiyonluk için de yeterli bir kadromuz vardı. Sakatlara rağmen oynayanlar da eksikleri hiç aratmadı. Bu sezon da çok fazla maliyeti yüksek oyuncular almayı düşünmüyorum. Ama birkaç sene ölçülü gitmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Fatih Terim, Mancini ve Prandelli'ye teşekkür eden Hamzaoğlu, "Zaman içinde birlikte oynamayı ön plana aldık. Beraber gücümüzü birleştirdik ve bu bizi bu noktalara kadar getirdi. Ben bize destek olan, güç veren herkese teşekkür ediyorum. Bu kadroyu oluşturan Fatih Terim Hocam'dan, Mancini ve Prandelli'ye kadar herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


Abdürrahim Albayrak ve Ali Dürüst hakkında da konuşan Hamzaoğlu, "İkisiyle de konuştuk. Dün maçta sonra hem Ali Dürüst hem Abdürrahim Albayrak bizi aradı. Her ne kadar Bursa'da olmasalar da aslında aynı başarıyı onlar da yaşadılar. Geldiğimiz günden bu yana bize hiçbir sıkıntıyı yaşatmadılar. Onların da katkısı çok fazla. Bugün biz buradayız, yarın başkaları olacak. Onlar da yeni tönetime devrettiler. İnşallah Galatasaray'ı daha iyi günlere getirmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.


SEZON İÇERİSİNDE EN ÇOK ÜZÜLDÜĞÜM MAÇLAR

Trabzonspor ve Başakşehir maçlarına çok üzüldüğünü dile getiren Hamzaoğlu, "Gideceklerle ilgili isimleri belirledik fakat yönetimle henüz konuşmadık. Biz önce gidecek arkadaşlara bunu bilgilendirdikten sonra size açıklayabiliriz. Dünkü maç en çok sevindiğimiz maçların başında geliyor. Şampiyonluktan sonra Türkiye Kupası'nı kazanmak bizim için çok önemliydi. Başakşehir maçı ve Trabzonspor maçlarına oldukça üzülmüştüm ama inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik." ifadelerini kullandı.


ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARIMIZ MÜKEMMELDİ

"Şampiyonluk kutlamamız muhteşemdi. Mükemmel bir sahne kurulmuştu. Camiamıza hayırlı olsun, iki kutlama da çok güzeldi. Oyuncularımız hak ettikleri kupalarla o coşkuyu yaşadılar. Uzun gecelerim, uykusuz geçen gecelerim oldu. Kolay değil bir hedefe gidiyorsunuz ve büyük ölçüde her şeyin sorumlusu sizsiniz. Beyniniz fiziksel dinlenmenizi engelliyor. Ama inancımızı kaybetmedik."


GALATASARAY'DAKİ İLK İŞİMİZ AİLE ORTAMINI SAĞLAMAKTI

"Antrenörlük yaşantımda buraya geldiğimde, futbolcu dönemindeki ortamı göremedikçe biraz üzüldüm. Burada ilk iş aile ortamı oluşturmaktı. Oyuncularımın buraya istekle gelmelerini sağlamaktı ilk hedefimiz. Bunda da başarılı olduk diyebiliriz."


ASIL HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞU

"Gerçekten yetenekli, iyi bir kadroya sahiptik. Biz parçaları yerine getirdik sadece. Onlar da istedi çünkü onlar istemeseydi hiçbir şey olmazdı. Bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı bir başarı açıkçası bekliyor muydunuz diye sorarsanız, aslında bu süreç kendiliğinden oluştu. Oyuncuların bu kadar çabuk değişmesi... Bu kadar kısa sürede beklemiyorduk ama bir şeyler yapacağımıza inanıyorduk. Oyuncularıma ilk gün ''Sizlerin bizler gibi bir teknik ekibe, bizim de sizler gibi oyunculara ihtiyacımız var'' demiştim. Bugün bu düşüncemde ne kadar doğru olduğunu görüyorum. Bu bizim için bir başlangıç. Biz yabancı takımlara karşı başarılı olmak için kurulan bir takımız. Bizim de gelecek sezonki hedefimiz bu. Amacımız Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmak. Bunu belki birkaç sene içerisinde olacaktır ama hedefimiz bu."


ANTRENMANDA 11'LERİ OYUNCULARA KURDURUYORUZ

"Biz zaman zaman antrenmanlarda takımları sahada maç yaptırırken, oyunculara kurdururuz. Burada amacımız empati kurmalarını sağlamak. Birçok şeyi planlı yapıyoruz ama bunları biz oyun havasında getirmeye çalıştık. Onlar aslıdna eğlenirken öğrenmeyi öğrendiler. Bu şekilde de devam edeceğiz. Başkanımız ve yönetim kurulumuz bizimle devam etmeyi düşünüyorlar. Zaten kulüp bize sizle çalışmayı düşünmüyoruz demedikleri sürece çalışmaya devam edeceğiz."


GELDİĞİMİZDE ÖN YARGIYLA BİZE BAKTILAR

"Önlem almadık ama geldiğimizde oyuncuların da bizi tanıması için zamana ihtiyacı vardı. Hatta bazı oyuncularımızın ruhuna inmek kolay olmadı ama şükürler olsun kısa zamanda hepsiyle birbirimizi çok net anladık. Biz onlara yardımcı olmak için buradayız. Ben bütün oyuncularımı bir kez daha kutluyorum. Önyargıyla bize baktılar ama bu çok normaldir."


KAVGAYI GÜRÜLTÜYÜ SEVMEM AMA...

"Kavgayı, gürültüyü seven bir insan değilim ama eğer o noktaya gelecek olursam zaman zaman ben de sertleşebilirim. Ama inşallah buna hiç gerek kalmaz. Ama o konuda endişeniz olmasın gerektiğinde ben de sertleşebiliyorum."Transferde öncelikle bölgemiz yok, biz iyi oyuncu bulmanın peşindeyiz. Alternatif, elimizi güçlendirmek için transfer yapabiliriz. Şuana kadar hiçbir oyuncum gelip ''Ben gitmek istiyorum'' demedi ama biz mecburuz bazı arkadaşlarla yolumuzu ayırmak zorunda kalacağız. Çünkü burada oturmak kimseye bir şey kazandırmıyor. Gökhan Zan'da olduğu gibi, bir kulüpte oyna demiştim ama o kalmayı tercih etti. Oyuncuların oynaması lazım. Biz burada yeterli olmadığını düşündüğümüz arkadaşlara başka kapıları açmak zorundayız.

Yabancı sayısı Avrupa'daki başarıyı etkiler direk diyemem. Bu sadece onunla ilgili değil. Dün de 3 yabancıyla çıktık, önemli olan burada iyi futbolcuyu bulmak ve transfer etmek. Biz 14 yabancıyı doldurmak zorunda değiliz. İhtiyacımız olanı almalıyız. Takımı ve kulübü zora sokmaya gerek yok. Fenerbahçe'de örnek verim; ellerinde çok iyi yabancılar vardı ama kurala takılıp kenarda oturdular. Hepsi sahada olsaydı bu futbol kalitesini arttırır. Bizim Avrupa'da söz sahibi olmamızda önemli etki sağlayabilir. Ama çok dikkatli hareket etmek lazım.


ŞU ANA KADAR KİMSE GELİP, "BEN GİTMEK İSTİYORUM" DEMEDİ

Şu ana kadar hiçbir oyuncum gelip ''Ben gitmek istiyorum'' demedi ama biz mecburuz bazı arkadaşlarla yolumuzu ayırmak zorunda kalacağız. Çünkü burada oturmak kimseye bir şey kazandırmıyor. Gökhan Zan'da olduğu gibi, bir kulüpte oyna demiştim ama o kalmayı tercih etti. Oyuncuların oynaması lazım. Biz burada yeterli olmadığını düşündüğümüz arkadaşlara başka kapıları açmak zorundayız.


FENERBAHÇE'DEN ÖRNEK VEREYİM...

Yabancı sayısı Avrupa'daki başarıyı etkiler direk diyemem. Bu sadece onunla ilgili değil. Dün de 3 yabancıyla çıktık, önemli olan burada iyi futbolcuyu bulmak ve transfer etmek. Biz 14 yabancıyı doldurmak zorunda değiliz. İhtiyacımız olanı almalıyız. Takımı ve kulübü zora sokmaya gerek yok. Fenerbahçe'de örnek verim; ellerinde çok iyi yabancılar vardı ama kurala takılıp kenarda oturdular. Hepsi sahada olsaydı bu futbol kalitesini arttırır. Bizim Avrupa'da söz sahibi olmamızda önemli etki sağlayabilir. Ama çok dikkatli hareket etmek lazım.


SEMİH-TELLES-MELO

Oyuncularımdan vazgeçmek istemem ama şu da bir gerçek bizim de yurt dışına oyuncu satmamız, giden yerine de yenisini yetiştirmemiz gerekiyor. Ancak Avrupa'ya sattığımız oyuncu son zamanlarda bir Arda var. Bunların artması lazım. Keşke Arda gibi diğer oyuncularımızı da gönderebilsek, gururlansan. Ama dediğim gibi henüz bize bir teklif gelmedi. Gelirse de oyuncum gitmek isterse ona yardımcı olabilirim.


İKİNCİ KATA HİÇ ÇIKAMADIK

Şampiyon olmasak da görev bize verilirdi diye düşünüyorum. Şuan Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın durumu ortada. Niye Türkiye'de böyle oluyor, anlamak mümkün değil? Böyle bir başarı anlayışıyla nasıl gideriz bilmiyorum... Herkes bunu tartışıyor ama uygulamada aynıyız. Şampiyon olan takım çok başarılı, olmayanlar başarısız olarak gösteriyoruz. Biz hep temel atmakla uğraşıyoruz yıllardan beri. İkinci oluyorsun, temeli yık bir daha temel atacağız. Hiç ikinci kata çıkamadık.


KADIKÖY'DE F.BAHÇE'Yİ YENMEK İÇİN...

Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yeneceğiz dersem anlamsız olur ama yenmek için elimizden geleni yapacağız diyebilirim. Bu sene de yenebilirdik, yakaladığımız pozisyonları biz atsaydık. Elimizden geleni yine yapacağız.


SABRİ İLE DEVAM ETMEK İSTİYORUM

Sabri'nin sözleşmesi bitti ama biz Sabri ile devam etmek istiyoruz. O bizim çok önemli bir oyuncumuz. Ben Sabri'nin oyundan, kişiliğinden çok memnunum. İnşallah anlaşırız, o da kulübünde devam eder. Sezon başında sadece Şampiyonlar Ligi'nde kötü oynamadı ki takımımız. Ligde de iyi oynamadık, iyi sonuçlar alamadık. Ümit vermiyordu dışarıdan izleyen biri olarak. Kaldı ki Arsenal maçının ikinci yarısı, oynanan oyun bu sene için de neler yapabileceğimizi gösterdi diye düşünüyorum.

Sporx