Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu,  Fenerbahçe karşısında geriden gelip 1-1 berabere kaldıkları derbi maçta aldıkları 1 puanın hiç yoktan iyi olduğunu söyledi. 

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda  bulunan Hamza Hamzaoğlu, her maçı kazanmak için sahaya çıktıklarını belirterek,  "Hiçbir maçı beraberlik için oynamayız. Geriden gelip 1-1 beraberlikle  tamamladık. Şükürler olsun diyoruz. En azından mağlubiyetten iyidir. Beni asıl  üzen şey, istediğimiz oyunu sahaya yansıtamamamız" diye konuştu. 

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "Kadıköy'de ayakları  titreyecek" şeklindeki sözleri hatırlatılıp, bunun kendilerine etkisi olup  olmadığı şeklindeki soru üzerine, "Bizim öyle öyle bir konumuz olmadı" cevabını  veren Hamzaoğlu, "Bugün oyunu oturtamadık. Rakip sahada oynadık ve baskılı  başladılar. Bunların da etkisi oldu. Bir türlü düzeni tutturamadık. Gol de yedik.  İkinci yarıda biraz toparlandık ama yetmedi" değerlendirmesinde bulundu. 

Sakatlanan Carole'un yerine oyuna dahil olan Olcan Adın'ın beraberlik  gölünü atan isim olduğunu hatırlatan sarı-kırmızılı teknik adam "Olcan zaten  hazır durumdaydı. Önce oyuna Semih Kaya'yı alıp, o mevkiye Hakan Balta'yı  kaydırmayı düşündüm. Sonrasında ise hücumcu bir sol bek olarak Olcan'ı tercih  ettim. Demek ki doğru yapmışız. Her şeye rağmen, istediğimiz oyunu oynayamasak da  teslim olmadan son ana kadar, önce beraberliği sonra da galibiyeti kovaladıkları  için oyuncularımı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. 

Sarı-kırızılı teknik adam, Lionel Carol'un arka adalesinde bir problem  olduğunu aktararak, "Kesin durumu yarın belli olacak. Çok ciddi olduğunu ise  zannetmiyorum" ifadelerini kullandı. 

16 yıllık galibiyet hasreti 

Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'ın 16 yıla yakın bir süredir Kadıköy'de  kazanamamasıyla ilgili olarak, "Bundan daha önemli şeyler var" dedi. 

Fenerbahçe'ye karşı deplasmandaki galibiyet hasretini bugün sona  erdirmek istediklerini ancak başaramadıklarını aktaran sarı-kırmızılı teknik  adam, "Bu durum şampiyonluktan daha önemli değil. Ayrı bir kriter veya yarışma  alanı açacak olursak belki önemli olabilir ancak şu an için büyük bir önemi yok"  şeklinde konuştu. 

Geride tamamladıkları ilk yarı sonunda soyunma odasındaki  konuşmalarını paylaşan Hamzaoğlu, "Daha cesaretli oynamamız gerektiğini konuştuk.  'Çekinmenin bir anlamı yok. Yenilirsek bu ilk kez olmayacak' dedik. Rakip alanda  ve daha yakın oynamamız gerektiğini konuştuk. Mesafelerimiz açıldı ve basit top  kayıpları yaptık ki bu durum takımımıza yakışmıyor. İlk yarıda kendimiz gibi oynayamadık. İyi taraflarımızı ön palana çıkarmamız gerekirdi ama başaramadık" değerlendirmesinde bulundu. 

"Podolski daha iyisini yapabilirdi" 

Hamzaoğlu, Podolski'nin derbi maçtaki performansıyla ilgili bir soru  üzerine, "Belki Benfica maçındaki aşırı performansının yorgunluğu hala devam  ediyordu ama bugün onun oyunundan ben de memnun değildim. Daha iyisini  yapabilirdi. Onun kanadından daha etkili olmamız gerekirdi. Ancak takımın geneli,  özellikle ilk yarıda beklediğimiz oyunu ortaya koyamadı" ifadelerini kullandı. 

Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin ilk golündeki ofsayt  tartışmasının aktarılması üzerine, görüntüyü izlemediğini dile getirdi. 

Derbiye yedek başlayan Burak Yılmaz'ın durumuyla ilgili de bilgi veren  Hamzaoğlu, "Onu birden bire 90 dakika sahaya sürüp, aşırı yüklenmek istemedik.  İyileşmesi için biraz zaman tanıdık. Bugün de oynadı ve problem yaşamadı. Artık  önümüzdeki maça kendisini hazırlayabiliriz" diyerek sözlerini tamamladı. 

Bu arada yarını izinli geçirecek sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'in  10. haftasındaki Eskişehirspor maçı hazırlıklarına 27 Ekim Salı günü başlayacak.