Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin, yönetim kurulu olarak futbol takımı teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun  arkasında olduklarını söyledi. 

Nasuhi Sezgin, Hamza Hamzaoğlu'yla GSTV'ye açıklamalarda bulunarak, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Astana ile 2-2 berabere kaldıkları maçtan sonra  yönetimin, Hamzaoğlu'ndan rapor istediği yönündeki haberlere açıklık getirdi. 

Sezgin, Hamzaoğlu'ndan futbol takımıyla ilgili idari ve teknik açıdan  rutin olarak bir rapor istediklerini belirterek, "Rutin bir talebimiz oldu.  Kendisine ilettik. Hocamız da Medipol Başakşehir maçından sonra rapor vermek için  süre istedi. Dolayısıyla bir sıkıntı yok. Her şey iyi gidiyor. Hocamızın da dediği gibi bizi birazcık kıskanıyorlar. Medipol Başakşehir maçını da oynayıp,  yolumuza devam edeceğiz. Yönetim kurulu olarak hocamızın arkasındayız.  Arzuladığımız hedeflere ulaşacağız. Bu yüzden bu ortak açıklamaya ihtiyaç duyduk"  ifadelerini kullandı. 

Hamzaoğlu: "Yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz" 

Hamza Hamzaoğlu ise yönetime rutin olarak her maçtan sonra ya da 15  günde bir rapor verdiğini vurguladı. 

Hamzaoğlu, olayın gereksiz büyütüldüğünü savunarak, şunları kaydetti: 

"Yönetimle aramızda tasarladığımız rutin bir şey. Her maçtan sonra ya  da 15 günlük periyotlarla yönetime futbol takımıyla ilgili raporlar veriyoruz.  Böyle bir sistem oturttuk. Sürekli verdiğimiz bir rapor. Yönetim kurulu bir  talepte bulundu ben de Medipol Başakşehir maçı olduğu için önümüzdeki hafta  raporumu vereceğimi söyledim. Bu, farklı taraflara çekildi. Bunlara hem  üzülüyorum hem de seviniyorum. Üzülüyorum, çünkü gereksiz polemiklere  çekiliyoruz. Sevinme sebebim ise gücümüzün farkındalar. Dolayısıyla bizim önümüzü  kesmek için böyle şeylere başvuruyorlar. Yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz  ve sezon sonu ipi göğüsleyeceğimize inanıyorum." 

"Kötü bir durum olursa gerekeni yaparız" 

Hamza Hamzaoğlu, herkesin Galatasaray'ın başarısı için mücadele  ettiğini belirterek, kötü bir durum olması halinde Galatasaraylılığa yakışır bir  duruş sergileyeceğini dile getirdi. 

Ne yaptıklarının farkında olduklarını aktaran Hamzaoğlu, "Kulübünüz  geçiş sürecinde. Beklentilerin farkındayız. Beklentilere cevap verebilmek için bu  yolu izlemeliyiz. Camiamız bu yolda bizi yalnız bırakmasın. Oyunculara destek  olsunlar. Eğer bir yere geleceksek, ancak ve ancak beraber gelebiliriz. Kimsenin  endişesi olmasın. Burada herkes Galatasaray'ın menfaati için mücadele ediyor, ter  döküyor. Allah göstermesin Galatasaray'a zarar gelecek durumda, bir Galatasaraylı'nın yapması gerekeni yaparız. Merek etmesinler. Mücadeleden  kaçmamak ruhumuzda da yapımızda da var. Sonuna kadar bu mücadeleye devam  edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.