Osmanlıspor'da Mustafa Reşit Akçay'dan sonra göreve gelen Hamzaoğlu, Galatasaray'dan ayrılışı, başkent ekibindeki hedefleri ve gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da 2014-2015 sezonunda Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'da mutlu sona ulaşan, sarı-kırmızılı takımın 4. yıldızı takmasında büyük pay sahibi olan Hamzaoğlu, bir sezon sonra 12. hafta öncesi yaşanan ayrılıktan dolayı üzgün olduğunu ifade etti.

Kariyer planlamasında, Galatasaray'ı tekrar çalıştırmak gibi bir hedefinin bulunduğunu dile getiren 47 yaşındaki teknik adam, "Zamansız bir ayrılık yaşadım. Açıkçası tekrar kulübüme dönüp kulübüm için hizmet etmek, yarım kalan işlerimizi, hedeflerimizi tamamlamak istiyorum. Ama bunun ne zaman olacağı çok da önemli değil. Geçtiğimiz dönemde de hiç beklemediğimiz anda nasip oldu. Biz yine çalışacağız. Bugün Osmanlıspor'dayım, burası için en iyisini yapmaya gayret ediyorum. Yarın başka bir kulüpte olurum, orası için olur. Bir gün yine nasip olursa Galatasaray için her şeyi yapmaya çalışacağız." diye konuştu.

Hamzaoğlu, "Ayrılık nedeniyle yönetime kırgın mısınız?" sorusunu, "Kırgınlığım yok tabii ama üzgünüm sadece. Çünkü iyi çalışıyorduk. Ayrılmamız için baktığımız zaman çok bir sebep yoktu. Ama yönetim böyle takdir etti. Nasıl bizi tercih ederken saygı duyuyorsak, gönderilirken de saygı duyduk ve o şekilde ayrıldık. Çünkü bizler geliriz, görevimizi yapar, zamanımız dolduğunda da gideriz. Bunun kararını verecek insanlar bizler değiliz." şeklinde yanıtladı.

"Abdurrahim ağabey önemli bir şahsiyet"

Abdurrahim Albayrak'ın yönetimde yer almadığı Galatasaray'daki ikinci sezonunda, futbolcularla iletişimi konusunda Hamzaoğlu, şunları söyledi:

"Kendi açımızdan problem yaşamadık ama kulüp açısından baktığınızda Abdurrahim ağabey çok önemli bir şahsiyet. Orada gerçekten futbolcuların ihtiyaç duyduğu bir insan. Her türlü sorunlarına çok çabuk bir şekilde cevap verebilen ve takıma güven duygusu aşılayan, kendini güvende hisseden oyuncuların olmasını sağlayan bir kişilik. Galatasaray için Abdurrahim ağabey büyük bir şans. Ali ağabey (Ali Dürüst) de aynı şekilde. Ancak kurumlar asla kişilere bağlı değildir. Onlar yoksa başkaları olur. Aynı şekilde biz yoksak, bir başkası olur. Dolayısıyla önemli olan bir sistemin olması. Sistemin istikrarlı bir şekilde yürümesi."

Kaynak: bein Sports