Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, UEFA  Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Benfica ile yarın oynayacakları maçta sahaya  süreceği 11 kişilik kadroyu açıkladı. 

Türk Telekom Arena'da düzenlenen basın toplantısına oyuncusu Umut  Bulut ile katılan Hamza Hamzaoğlu, yarın Benfica karşısına çıkarmayı planladığı  11'i medya mensuplarıyla paylaştı. 

Portekiz ekibi önüne Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta,  Carole, Selçuk İnan, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Podolski, Sneijder ve Umut Bulut  11'yle çıkmayı düşündüğünü aktaran sarı-kırmızılı teknik adam, "Ancak son bir  antrenmanımız daha var. Bir aksilik olmazsa yarın sahaya sürmeyi düşündüğümüz  kadro bu" ifadelerini kullandı. 

Benfica'ya karşı tek hedeflerinin kazanmak olduğuna dikkati çeken  Hamzaoğlu, "Her şeyden önce coşkulu bir oyun istiyoruz. Kazanmak bizim için çok  önemli. Sahada her şeyimizi ortaya koyacağız. Rakibimize de saygı duyuyoruz. Bu  başarıları tesadüfen elde etmediler. İyi bir takım ve iyi oyuncuları var. Gaitan  ve Jonas öne çıkan isimleri. Yarın başa baş geçen bir maç olacak. Her ne kadar  son 10 Avrupa maçını kazanamasak da biz de iyi takımız. Kazanmaya başladığımızda  neler yapabileceğimizi biliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

"Favori Benfica gözüküyor ama..." 

Hamzaoğlu, Benfica'nın iki maçını da kazanarak grup lideri olduğu  hatırlatılarak, yarınki maçın favorisinin kim olduğunun sorulması üzerine,  "Gruptaki puan durumuna bakarsak, favori Benfica olarak gözüküyor ama bana göre  bizim favori olduğumuzu söyleyebilirim" yanıtını verdi. 

Şampiyonlar Ligi'ndeki son 10 maçlarında galibiyet alamamış olmalarına  değinen sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Bu bir baskı oluşturmuyor. Biz ne durumda  olduğumuzu biliyoruz. Kazanacağımız günlerin geleceğini de biliyoruz. İnşallah  ilki yarın olur. Tamamen sahada yapacaklarımıza odaklanmış durumdayız. İnşallah  Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde eskisi gibi ses getirecektir" diye konuştu. 

"Biz Şampiyonlar Ligi'nde olmalıyız" 

Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig'in son 4 haftasındaki çıkışlarının  Şampiyonlar Ligi'ne de olumlu bir şekilde yansıyacağına inandığını vurgularken,  yerlerinin bu kulvar olması gerektiğine dikkati çekti. 

"Belki birçok kişi bu grubu 3. sırada tamamlayıp, UEFA Avrupa Ligi'ne  gitmemizin daha avantajlı olacağını düşünebilir ama benim böyle bir düşüncem yok"  diyen Hamzaoğlu, "Biz Şampiyonlar Ligi'nde olmalıyız ve burada devam etmeliyiz.  Her şeye rağmen UEFA Avrupa Ligi'ne kalacak olursak, onu sonra düşünürüz. Şu anda  tek düşüncemiz var. O da gruptan çıkabilmek, Benfica maçını kazanarak, 'biz de  iddialıyız' diyebilmek" şeklinde görüş belirtti. 

"Taraftarımız hep büyük isimler bekledi" 

Hamzaoğlu, sezon başında transfer edilen Bilal Kısa ve adı  Galatasaray'la anılan Oumar Niasse'nin ortaya koydukları yüksek performansla  ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Haklı çıkıp çıkmamak önemli değil. Bunun mücadelesi içinde değilim.  Sadece Galatasaray adına doğru şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Bizim tecrübemiz ve  bilgimiz bu kadarına yetiyor. Bizden daha iyisini yapacak olanlar da vardır. Biz,  takımımıza olumlu şekilde, takım olma adına katkı sağlayacak oyuncuları transfer  ettik. Biz takım olduğumuzda neler yapabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Bu anlamda  da büyük bir yol aldık. Bundan sonra da inşallah karşılığını göreceğiz.  Taraftarlarımız hep Galatasaray'ın adına yakışan, büyük isimler bekledi ve onu da  anlıyorum. İnşallah biz isimlerimizi kendi içimizden çıkaracağız ve taraftarımız  da onlarla gurur duyacak." 

Umut: "Kolay olmayacağının bilincindeyiz" 

Umut Bulut ise Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak istediklerini dile  getirerek, "Benfica önemli bir rakip. Taraftarımızın desteğiyle galip gelmek  istiyoruz. Kolay olmayacağının bilincindeyiz ama inşallah kazanan taraf biz  oluruz" dedi. 

Kritik maçlarda önemli golleri olmasına karşın, zaman zaman  eleştirilerin hedefi olduğu belirtilmesi üzerine sarı-kırmızılı oyuncu, şöyle  konuştu: 

"Büyük bir takımda forma giyiyorsanız, her futbolcu bunun  sorumluluğunu bilir. Herkes başarı ister. Ben de elimden gelin yapıp, takımıma  katkı sağlamak istiyorum. Basın üzerinden bazen futbolculara haksız eleştiriler  yapıldığını düşünüyorum. İster istemez de etkileniliyor. Gol kaçırınca tabii ki üzülüyorum ama pozisyona girmekten korkmayan, üstüne giden bir oyuncuyum.  İnşallah yarın Benfica maçını kazanırız ve bana da gol atmak nasip olursa ayrıca  mutlu olurum." 

Avrupa'da 10 maçtır kazanamadıklarını ancak ligdeki çıkışlarının  kendilerine önemli bir öz güven getirdiğini aktaran Umut, "Bunun verdiği ayrı bir  motivasyon var. Durumun bilincindeyiz. Yarın galibiyet için sahaya çıkacağız ve  taraftarımızın da desteğiyle inşallah muvaffak oluruz" ifadelerini kullandı. 

Benfica karşılaşmasını kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını  anlatan Umut, "Gruptan çıkmak istiyorsak, yarınki maç belirleyici olacak. Bunun  verdiği bir konsantrasyon var. Kazanmaya odaklandık ve inşallah kanacağız"  şeklinde görüş belirtti.