Hamza Hamzaoğlu, 4-3 kaybettikleri Çaykur Rizespor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, skoru korumakta güçlük çektiklerini ve buna çözüm bulmaları gerektiğini söyledi.

Hamzaoğlu, "Sahanın durumundan dolayı sakatlanan oyuncuların mecburi değişikliklere bizleri itmesi, hem hakem kararları, her ne kadar sonuca büyük bir etki yapmamış olsa da; bir daha izledim Umut'un ilk sarı kartı çok basitti. Her şeye rağmen son dakikalara zoru başarmış, sakatlıklardan çıkıp, geriden gelip 3-2 öne geçmiş bir Galatasaray takımı uzatmalarda iki gol yememeli. Ne yapıp edip topu kenarlara taşıyabilmeli, zaman kazanabilmeli, zamana oynamayı başarabilmeli. Çünkü gole ihtiyacın yok ve 10 kişi kalmışsın. Son dakikalarda yapmış olduğumuz inanılmaz hata ve faturayı ağır ödedik. Bugüne kadar yaşadığımız aynı maçlar oldu. Defalarca konuştuk ama demek ki insanoğlu aynı hatayı yapmaya devam ediyor. Bunun üzerinde biraz daha durmamız gerekecek. Bir kişinin yapağı bir şey değil. Takım halinde yapılacak bir şey. Beraber savunma yaparsın. 10 kişi kalmışsın. Topa sahip olduğunda kaybetmeden güvenli paslarla kenarlara taşırsın. Oralarda zamana oynarsın. Oradan çıkıp golü ararsın belki, oyunu çirkinleştirmeden. Ama bunları başaramıyoruz maalesef. Aşmak zorundayız ve aşacağız. Bunun gibi bir çok maç yaşayacağız. Öne geçtiğimiz maçları da korumayı becermemiz lazım" dedi.

TRANSFER İÇİN HENÜZ ERKEN

Hamza Hamzaoğlu, transferle ilgili bir soruya da, "Transfer için henüz erken. Her transfer döneminde bize fayda sağlayacak her oyuncuyu alabiliriz.Bakıyoruz. Oyuncu izlemelerimiz devam ediyor. Scout ekibimiz çalışıyor, bizler izliyoruz. Ama şu anda transfer konuşulacak zaman değil, şu an erken.Sneijder iyi oynadı diye düşüyorum. Oyunu yönlendirdi, yönetti. Elinden geleni yaptı. Hepsi bugün aslında geriye düşünce gerekli mücadeleyi ortaya koydular. Bizim sıkıntımız skoru koruyamamaktı. O dakikaya kadar her şey istediğimiz gibi gelişti. Sakatlıklara rağmen geriden gelip öne geçebildik. Bizim eksiğimiz, hatamız bu skoru koruyamamak oldu. Oyunun git-gelleri oldu. Biri Selçuk'un sakatlığıydı, sonra Hakan'ın sakatlığı. Semih'te de inşallah ciddi bir şey çıkmaz. Boynunda problem var. Maçı kaybettik ama oyuncularımızı da kaybetmek bizi daha fazla üzdü. Kenarda Emre ve Bilal vardı. Topa sahip olmak için kullanabileceğimiz oyuncular vardı. Ama hiçbirini kullanamadık. Rizespor'u tebrik ediyoruz" yanıtını verdi.