Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Spor  Toto Süper Lig'in 7. haftasında zorlu geçen Medipol Başakşehir maçında ancak  önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi. 

Müsabakanın ardından gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamada  bulunan Hamza Hamzaoğlu, Astana maçının ardından bu maç için çok fazla vakitleri  olmadığını dile getirerek, "Rakibimiz iyi bir takım. Zor bir maç olacağını  biliyorduk. Kontrollü başladık ve hamlelerimizi ikinci yarıya sakladık" dedi. 

İlk yarıda Mehmet Batdal'ın pozisyonu dışında kalelerinde tehlike  yaşamadıklarını anlatan Hamzaoğlu, "Muslera'yı tebrik ediyorum. Orada önemli bir  hamle yaptı. Eğer gol olsaydı maç çok farklı gelişebilirdi. Kaleciler böyle  zamanlarda önem kazanıyor ve bugün önemli bir performans sergiledi" diye konuştu. 

"Böyle gol yesek canımız acırdı" 

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, Lukas Podolski'nin golü  öncesi topa eliyle müdahale ettiği itirazlarının hatırlatılması üzerine,  "Podolski'nin golünde ele çarpma var ama savunma oyuncularının ele çarpmalarında  da benzer pozisyonlarda düdük çalınmıyor. Hakemler belki böyle değerlendirdiler,  belki de görmediler. Böyle bir gol yesek canımız acırdı açıkçası" ifadelerini kullandı. 

"Hep sancılı bir süreç yaratılıyor" 

Hamza Hamzaoğlu, takımın sancılı bir süreçten geçtiği şeklindeki yorum  üzerine, "Hep bir sancılı süreç yaratılıyor ama bizim sancı çektiğimiz falan yok.  Bizim, dışarıdan gelen sancılara üzüntümüz var. Bir rahat bırakılsak. Hiçbir şey  yok aslında. Hep bir gündem yaratılıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Yönetimin kendisinden rapor istemesi konusuna açıklık getiren  sarı-kırmızılı teknik adam, şunları söyledi: 

"Biz daha Avusturya kampındayken Mehmet Özbek'le oturup konuştuk. Bazı  şeyleri kağıda dökelim ve yazılı kalsın istedik. Sözlü olarak her maçtan sonra  zaten konuşuyoruz. Astana maçından sonra yönetimde bu yazılı rapor konusu gündeme  gelince, 'hocadan isteyelim' demişler. Podolski şişelere tekme vurmuş, ben  görmedim. 'Acaba ceza gerekir mi' diye düşünmüşler. Ben de 'haftaya yazayım' dedim. Ertesi gün de kamuoyunda tartışma konusu oldu." 

Galatasaray'da teknik direktör olarak 1 yılını doldurmak üzere  olduğuna dikkati çeken Hamzaoğlu, "Belki ilk defa takımımız, kulübümüz ve kendi  aramızda diyaloglar bu kadar saf, temiz ve iyi. Bu kadar söylüyorum. Hiçbir  sorunum yok. Sabah kalkıp basında bir şey görmezsek, o günümüzde de bir şey yok.  Bir şey görürsek, onunla uğraşıyoruz. Dün çok üzüldüm mesela. Yönetim bir hoca istemiş, oyuncular başka hoca istemişler. Çok üzüldüm çünkü bana sorulmadı. Belki  ben de başka bir hoca isteyebilirdim. Ne güzel senaryolar yazılıyor" şeklinde  görüş belirtti. 

"Transferi biz de istiyoruz ama..." 

Sezon başından itibaren kendilerine eleştiriler olduğuna dikkati çeken  Hamzaoğlu, transfer konusunun mali durumla alakalı olduğunu söyledi. 

"Bu sene başarı durumumuz mu, izlediğimiz yol mu insanları tatmin  etmiyor, anlamış değilim" diyen sarı-kırmızılı çalıştırıcı, sözlerini şöyle  sürdürdü: 

"Anlamadığınız bir şey var. Transferi biz de istiyoruz ama yarın öbür  gün iyi oyuncuları getirip oynatabilmek için önce sağlıklı bir yapıya kavuşmamız  lazım. Bugün riskler var ve ona göre hareket ediyoruz. Bu geçiş dönemine  mecburuz. Kulübün bugününü düşünüyoruz, yarışmamızı yapıyoruz ve mücadelemizi de  vereceğiz. Bu arkadaşlarımızın başarabileceklerine inanıyoruz. Önemli olan bundan  sonraki seneler için de sağlıklı bir yol açabilmek. Bugünü düşünürken, yarını da düşünmeye gayret ediyoruz. Şampiyonluktan sonra belki transfer yapmadık. Gündeme  kendimizi oturtmadık. Rakiplerimiz hepsi transferlerle gündemde oldular. Belki de  bize kızıldı. Şu anda yapmamız gereken şey bu. Yarın öbür gün mali anlamda daha  iyi durum olur, biz de gider istediğimiz oyuncuya teklifimizi yaparız." 


"Oyuncu tepkileri normal" 

Hamza Hamzaoğlu, son dönemde Emre Çolak, Wesley Sneijder, Yasin  Öztekin ve Lukas Podolski gibi oyuncuların sahadan çıkarken kendisine yönelik  tepkileri olduğunun aktarılması üzerine, bu durumu belli seviyeye kadar normal  karşıladığını kaydetti. 


Bu konunda kendisinin bir rahatsızlığı bulunmadığına dikkati çeken  Hamzaoğlu, şöyle devam etti: 

"Bu hareketler bana yapılıyor ama insanlar benden daha fazla rahatsız  oluyor. Biz de futbol oynadık. En sevdiğim teknik adam Saffet Susiç'ti ama ona  bile neler yaptım. Tartışma da yaşadık fakat abi kardeş gibiydik. İnsan bunu  yapabilir. Oyundan çıkıyor, belki istediğini veremedi, belki sahada kalmak  istiyordu, belki gol atacağına inanıyordu. Tepki gösterebilir ama bunlar normal. Terbiye sınırlarını aşarsa, kesmesini biliriz ama şu anda ciddi bir sorun  görmüyorum." 

Geçen sezon hakem yönetimiyle ilgili yaptığı bir açıklamayı,  Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın basın toplantısında kullandığının  aktarılması üzerine Hamzaoğlu, "Ben izlemedim. Ben zaten rakip takımlarla ilgili  bir şey söylemiyorum. Kimse yanlış anlamasın. Kimseyle sorunum yok. İşimizi  yapıyoruz ve hakem unsuru da var. Bununla ilgili bizim de konuşma hakkımız olsun.  Zaten herkes konuşabiliyor" şeklinde ifadeler kullandı. 

Öte yandan Hamzaoğlu, milli maç arası nedeniyle takıma 3 gün izin  verdi. Ligin 8. haftasında Gençlerbirliği ile sahasında karşılaşacak Galatasaray,  bu maçın hazırlıklarına 7 Ekim Çarşamba günü başlayacak. 

[[Article_870088]]