Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Astana ile Kazakistan’da oynanacak Şampiyonlar Ligi ikinci hafta maçı öncesi, takımına uyarılarda bulundu.

Kağıt üstünde favori göründüklerini, ancak rakibin taraftarı önünde kazanmak için her şeyi yapacağını hatırlatan Hamza hoca, “Sakın rakibi küçümsemeyin. Atletico Madrid yenilgisini telafi etmek zorundayız. Bunun için bu maçtan daha iyi bir fırsat olamaz. Kazanırsak grupta tekrar iddialı konuma geliriz. Ama bunun için mücadele etmemiz, onlardan daha fazla koşmamız gerekiyor. Özellikle ilk yarıda atacağımız gol ya da goller bizi çok rahatlatır. Hem grupta avantaj elde ederiz hem de özgüven kazanırız. Ona göre oynayalım” ifadelerini kullandı.

‘Benfica ile çekişiriz’

Üst üste gelen Trabzonspor ve Gaziantepspor galibiyetleriyle birlikte ligde tekrar iddialı konuma geldiklerini de vurgulayan Hamza Hamzaoğlu, “Şampiyonlar Ligi’nde de bir şey kaybetmiş değiliz. Atletico Madrid zaten grubun favorisi. İkincilik için Benfica ile çekişeceğiz. Onlar Astana’yı yendiği için biz de kazanmak zorundayız. Sizlere güveniyorum. Birbirinize yardımcı olun, saha içinde birbirinizle konuşun ve motivasyonunuzu sakın kaybetmeyin” diye konuştu.

'Gördüğünüz yerden vurun'

Astana’ya karşı özel talimat... Teknik patron Hamza Hamzaoğlu, zorlu deplasman için 3 futbolcusuna görev verdi. Rakibi baskı altına almak isteyen Hamzaoğlu, Lukas Podolski, Wesley Sneijder ve Selçuk İnan’a, “Kaleyi gördüğünüz anda vurun” dedi. Bu oyunculara dünkü çalışma esnasında uzaktan şut çalışması yaptıran 45 yaşındaki teknik adam, dönen topların alınması ve yeniden hücum başlatılması için de orta alan ve kanatlardaki futbolcularına önde baskı talimatı verdi. Özellikle Jose Rodriguez ve Yasin’den sürekli rakibi kovalamalarını bekleyen Hamzaoğlu, beklerden de ileriye sık sık çıkmalarını istedi.