Geçen sezon 500 bin $’a çalıştırdığı G.Saray’da yıllık 2 milyon $ alacak olan Hamza hoca, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda 1 milyon $ ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğunda ise 600 bin $ prim kazanacak.

Galatasaray dünkü imza töreninin ardından teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun alacağı parayı Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Buna göre 3 yıllığına imza atan Hamza hoca sarı-kırmızılı takımda görev yapacağı her bir sezon net 2 milyon dolar alacak. 

Sözleşmesinde tazminat maddesi bulunmayan genç hoca lig şampiyonluğunda 250 bin dolar, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğunda ise 125 bin dolar prim alacak. Avrupa’da elde edeceği başarılara görev Hamza hocanın yıllık kazancı daha da artacak. 

Şampiyonlar Ligi’nda çeyrek finale kalınırsa 250 bin dolar, yarı finalde 250 bin dolar, finalde 500 bin dolar, şampiyonlukta ise 1 milyon dolar bonus alacak. UEFA Avrupa Ligi’nde ise final oynatırsa 300 bin dolar, kupayı kazanması durumunda ise 600 bin dolar almaya hak kazanacak. Ancak her iki kulvarda da primler ulaşılacak en yüksek başarıya göre ödenecek. 

BU YIL 750 BİN  ALDI

Hamza Hoca eğer bu sözleşmeye geride kalan sezonda sahip olmuş olsaydı 2 milyon doları yıllık net ücreti, 250 bin doları şampiyonluk, 125 bin doları da Türkiye Kupası şampiyonluğu priminden olmak üzere 2 milyon 375 bin dolar almaya hak kazanacaktı. 

2014-15 sezonunun 10. haftasındaki Trabzonspor yenilgisinin ardından Cesare Prandelli’nin yerine göreve getirilen Hamza Hamzaoğlu sezonun geri kalanı için 500 bin dolara G.Saray’a imza atmıştı. O dönemki mukaveleye göre Hamza Hoca şampiyonluktan 150 bin dolar, Türkiye Kupası’ndan ise net 100 bin dolar prim ile birlikte toplam 750 bin dolar almaya hak kazandı.

Kaynak: Sampiy10