Derbiye baskılı başlamayı planlayan Hamzaoğlu, oyuncularından özellikle ilk yarı skor avantajını ele geçirmelerini istiyor. Rakibin  savunmada baskı karşısında sıkıntı yaşadığını tespit eden Hamzaoğlu, özellikle orta sahada görev yapacak olan oyuncuların Beşiktaş’ın atağa çıkışlarında pres yapması yönünde çalışmalar yaptıracak.

Ligin ilk yarısında Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve Galatasaray’ın kazandığı derbi mücadelesinde de orta sahada uyguladığı pres ile üstünlüğü ele geçirmişti.

Sarı kırmızılılarda tedavisi süren Selçuk İnan için sağlık heyeti seferber oldu. Gençlerbirliği maçında sakatlanan deneyimli oyuncunun derbiye yetişmesi için yoğun çaba sarfediliyor. Hamzaoğlu ile görüşen Selçuk İnan, derbide oynamak istediğini belirtti.

Tecrübeli futbolcu, takım arkadaşlarını önemli mücadelede yalnız bırakmak istemediğini iletti. Sakatlığı sonrası kondisyon eksikliğini kapatmaya çalışan Chedjou’nun ise derbide hazır duruma gelmesi zor görünüyor.

Teknik direktör Hamzaoğlu, savunmanın ortasında Semih Kaya-Hakan Balta ikilisinin son maçlardaki uyumundan memnun.

Galatasaray’da görev süresi 23 Mayıs’ta sona erecek olan başkan Duygun Yarsuvat, derbi öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri’ne giderek takımla buluşacak. Yarsuvat, şampiyonluk yolundaki önemli maçta sarı kırmızılı futbolculara başarılar dileyerek, başkanlık süresince sergiledikleri performans için teşekkür edecek. Yarsuvat, Metin Oktay Tesisleri’ndeki takım yemeğine de katılacak.