Real Madrid ile Ajax arasındaki mücadelenin 3. golü öncesi VAR tartışmaları yaşandı.

62. dakikadaki gol öncesi, Ajaxlı Mazraoui dışarı çıkmak olan topu son anda kontrol edip takım arkadaşlarına kazandırdı ve ardından Dusan Tadic'in golü geldi. Ajax, bu golle skoru 3-0'a getirerek bir anlamda tur biletini cebine koymuş oldu.

Maçın Alman hakemi Felix Brych, VAR'dan gol üzerine onay bekledi ancak maçın Video Asistan Hakemi Bastian Dankert ile AVAR Marco Fritz, uzun bir süre onay vermedi. 4 dakikalık bekleyişin ardından gol onayı geldi. Golün incelenmesi sırasında İspanyol rejisi uzun süre boyunca Mazraoui'nin topu taca çıkıp çıkmadan kontrol ettiğine dair tekrarları TV'den gösterdi.

Gol için 4 dakika sonra onay geldi ve hakem Brych, santrayı gösterdi.

G.SARAY-F.BAHÇE DERBİSİNDE DE BENZER TARTIŞMA

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbide de, Fenerbahçe'nin Jailson ile bulduğu gol öncesi topun taca kimden çıktığı konusunda tartışmalar yaşanmıştı.Tartışmalar üzerine, VAR'ın IFAB kuralları gereği taç pozisyonların incelemediği daha önce MHK eski başkanı Yusuf Namoğlu tarafından açıklanmıştı.

Namoğlu, "Sarı kartta VAR devreye girmiyor. Kırmızı kart pozisyonlarında devreye giriyor. Orta sahada faulü vermez, sarı kartı vermez, bunlar hakemin kararı, bunlara VAR karışmaz. Tacı yanlış verdi, korneri yanlış verdi gibi şeylere VAR karışmaz." demişti.

Webaslan