Tecrübeli sol bek, Fransızlar'ın dünyaca ünlü yıldızı Kylian Mbappe'yi adeta sahadan sildi. Öyle ki PSG forması giyen genç yıldız, kanat değiştirmek zorunda kaldı.

KRAMPONLARINDA ÖZEL DETAY

Hasan Ali'nin bu performansı sadece Türkiye'de değil, Fransız basınında da büyük yankı uyandırırken maç öncesi yaşanan ilginç olaya Habertürk Spor ulaştı. Tırnak yapısı nedeniyle Hasan Ali Kaldırım'ın kramponlarının baş parmak bölgesinde her zaman delikler açılıyor. Bu özel tasarım sayesinde tırnaklarının oluşturduğu baskıdan kurtulan tecrübeli sol bek, normal kramponla ise rahat edemiyor. Bu nedenle Hasan Ali'nin tüm kramponları, tırnak yapısına uygun şekilde özel olarak hazırlanıyor.

3 YILDIZ GÖRÜNCE GÜLDÜ AMA...

Türkiye - Fransa maçı öncesinde takımlar seremoni için sahaya çıkarken Hasan Ali'nin kramponlarındaki bu detay Fransız futbolcuların ilgisini çekti. Horozlar'ın dünyaca ünlü yıldızları, AntoineGriezmann, PaulPogba ve KylianMbappe bu durumu fark ederken birbirlerine gösterip güldüler. Ancak Fransızlar, maç başladığında neye uğradıklarını şaşırırken özellikle HasanAli, Mbappe'ye nefes aldırmadı.

İSTATİSTİKLERDE TAVAN YAPTI!

Hasan Ali'nin bu performansı istatistiklere de yansıdı. Tecrübeli futbolcu, 6 top çalarken 5 hava topu mücadelesinden de galip çıktı. 9 kez sprint atan Hasan Ali, toplamda ise 12.1 kilometre koştu. Hasan Ali'nin isabetli pas yüzdesi ise yüzde 90 oldu.

MBAPPE'YE SIFIR ÇEKTİRDİ

Fransa'nın dünya yıldızı Kylian Mbappe'yi savunan Hasan Ali Kaldırım, girdiği ikili mücadelelerin 4'te 3'ünü kazanmayı başardı. Maçta 2 kez top çalan milli futbolcu, yüzde 75 isabetli pas oranıyla oynadı.

Fenerbahçe forması giyen futbolcu, Fransa ile oynanan karşılaşmada hiçbir pozisyonda rakibine geçilmedi. Mbappe, Hasan Ali Kaldırım karşısında etkili olamazken mevki değiştirmek zorunda kaldı.

KARİYERİNİN EN KÖTÜ MAÇI

Hasan Ali Kaldırım karşısında etkisiz bir görüntü çizen Kylian Mbappe, Mert Günok'un koruduğu kaleye şut çekemedi. Fransız yıldız 3 kez top kaybederken girdiği 16 ikili mücadelenin 6'sını kazanabildi.

Ayrıca genç yıldız, 11 dribling girişiminde yalnızca 5'inde başarılı olurken isabet pasta yüzde 78 oranını tutturdu. Fransız basını yıldız futbolcunun kariyerinin en kötü oyununu oynayan Mbappe'nin mücadele boyunca tam 22 top kaybı yaptığını belirtti.