Yorumculuk yapan eski futbolcumuz ve antrenörümüz Hasan Şaş, Benfica mağlubiyetini yorumladı.

İşte Şaş'ın Galatasaray değerlendirmeleri

Galatasaray 1-1'den sonra sanki oyunu çevirecekmiş gibi bir his oluştu ama Türk futbolunun vazgeçilmez hastalığı... En iyi adamı, gol atabilir dedim. G.Saray bu maçı kazanabilirdi. Böyle noktalar oldu. Belki Sabri çıkmalıydı. 2-1 her şeyimizi bozdu.

Maçın kırılma anı 2. goldü. 1-1'le 80'e kadar gelseydik belki Burak-Umut beraber sahada olurdu. Dünyadaki gollerin %33'ü duran toptan ama bizde daha çok. Bizim defansların konsantrasyonu çok düşük. 2 tane duran top her şeyi bitirdi.

Muslera muhteşem oynadı. Pozisyonlar 2'ye 1, 3'e 1 yakalanınca oldu. Benfica yenebileceğimiz bir takım. 1-1'ken daha çok hissettim ama maalesef... Yasin'in kaçırdığı pozisyon inanılmazdı. Podolski'nin golü klasik bir Podolski golü.

Gaitan'ı sürekli Sabri takip etti. Ama 1-1 olduktan sonra o bitti. Bırak ne yaparsa yapsın. Hamza Hoca da Gaitan'ı çok düşündü. 58'den sonra bırakmalıydı o işi. Sabri sağa geçer, Denayer çıkar, Umut-Burak oynar. Gaitan çok yetenekli ama dünyanın en iyisi de değil. Uçmuyor yani.

Atletico kendi evinde iyi oynayan iyi basan bir takım. Eski gücünde değil ama zor bir maç. Matematiksel olarak şans devam ettiği sürece bizim de umudumuz devam ediyor.

Hamza hocanın aklında 65 vardı. 65'e kadar 0-0 gitseydi bu oyuncu değişikliklerinin hepsini yapacaktı. 1-1 olunca sanki oyuncu değiştirmeden de 2-1'i bulacağım olmuştur. Planlar 65 ve 0-0 üzerineyken 1-1'i yakalayınca planlar bozuldu. Uunuttu belki de. Hocaların zaman zaman dalgınlıkları oluyor. Bence Hamza hocanın da başına bu geldi.

Burak'ı çok dikkatli izledim. Bence ayağını tekrar kontrol etmeli. Biraz ürkeklik var. Bazen pozisyonlar öne gelip top almaya çalıştı. %100'lük deparları olmadı. Kafasında hala sakatlık olabilir. Tek oynama sebebi sprintidir. Defansın arkasına yaptığı konuşudur. Kafasında hala arka adelem atar mı diye korku var.