Son dönemde sürekli olarak medyada yer alan Arda Turan ile Fatih Terim’in bir sohbet gerçekleştirdiği ve tecrübeli teknik adamın eski oyuncusuna, “Antrenörlük diploman var mı?” dediği öğrenildi. Arda, futbolu bırakınca teknik direktörlük yapmayı düşündüğünü ancak diploma almak için bir çalışmasının olmadığını Terim'e söyledi. 

Deneyimli teknik adamın “Al, sana lazım olacak” dediği Arda’ya bir teklif yapmadığı ancak eski öğrencisini futbolcu olarak değil de yardımcısı olarak teknik ekibinde düşündüğü Florya'da konuşulmaya başladı.

"ARDA TURAN GALATASARAY'A YARDIMCI ANTRENÖR OLSUN"

Sürpriz bir öneri gündeme getiren Tanju Çolak, Medipol Başakşehir'den ayrılan Arda Turan'ın Terim'in yardımcısı olabileceğini söylerken, "Türkiye'de antrenör mü kalmadı? Tugay Kerimoğlu var, Ergün Penbe var, aşağıdan gelen Necati Ateş var, Selçuk İnan var. Fatih hocaya buradan sesleniyorum. Sen Arda Turan'ı Galatasaray'a çok istiyorsun, onu çok rahat yardımcı antrenör olarak alabilirsin. Çok da faydalı olacağına inanıyor ve söylüyorum. Fatih hocaya çok iyi yardımcı antrenörlük yapar. Futbolcularla, taraftarlarla diyaloğu iyi. Ben Arda'yı sevmeyen biri değilim ki. Onu çok seviyorum. Duruşunu seviyorum, karakteri güzel. Eyvallahı yok. Ben kendime de benzetiyorum Arda'yı. Arda Turan Galatasaray'a yardımcı antrenör olursa herkes de mutlu olur, taraftar da mutlu olur, Arda da mutlu olur diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.