Teknik direktör Fatih Terim'le birlikte ekim ayında Galatasaray'la yolları ayrılan Hasan Şaş, o dönem yaşananları NTV Spor'a anlattı.

Çerçeve programına konuk olan Hasan Şaş, ayrılığı Başkan Ünal Aysal ile Fatih Terim arasında yaşanan anlaşmazlığa bağladı ve "Amrabat için 5 milyon eurodan fazla vermeyin dedik 8 milyon euro verdiler. Sezon başlamadan bir şeyler olacağını hissettik. Huzursuz bir ortam vardı. Hem hocanın hem Ünal Aysal'ın anlaşmadığını dışarıdan sezinledik. Başkan internet sitesinden 'Futbolcuları kutlarım' diye bir şey yayınladı. Ben orada anladım, bu iş fazla uzun sürmez diye" konuştu.

"TRANSFERLERİ BEĞENMEDİM"

Galatasaray'ın ara transfer döneminde izlediği politikayı beğenmediğini söyleyen Hasan Şaş, "Devre arası transferlerini beğenmedim. Belki gelecekte bir şey yapabilecek oyuncular, bir üst seviyeye atlatacak oyuncular değil. Belki Telles biraz bunu söyleyemem ama diğer alınan arkadaşların Galatasaray'ı bir adım öteye atacak oyuncular olduğunu düşünmüyorum, şu an itibariyle" yorumunda bulundu.

"ŞAMPİYONLUK G.SARAY'IN ELİNDE ANCAK..."

Hasan Şaş şampiyonluk yarışını da değerlendirdi. Galatasaray'ın Chelsea ile oynanacak maçlar öncesinde veya sonrasında ligde puan kaybetmemesi gerektiğine dikkat Çeken Şaş, iplerin Galatasaraylı futbolcuların elinde olduğunu dile getirdi ve ekledi; "Mancini belirleyici olacak. Chelsea maçından önceki ve sonraki lig maçları Galatasaray'ın kaderini belli edecek. Orada iş artık teknik direktörün işi, o takımı tanıyor ve biliyor. Galatasaray'daki iki buçuk yıllık zamanda tecrübem şudur; Muslera, Semih, Melo, Selçuk, Drogba, Sneijder, Burak ve Eboue; bu oyuncular yüzde 100 performans gösterirse eğer şampiyonluk Galatasaray'ın elinde, Fenerbahçe'nin değil." 

Hasan Şaş Beşiktaş'ın yeni stadına taşınmadan ve mali sorunları halletmeden şampiyonluğa ulaşmasının ise zor olduğunu savundu.

Futbola bir süre ara verdiğini belirten genç teknik adam, mayıs ayında bir kulüple anlaşarak teknik direktörlüğe ilk adımı atmak istediğini de sözlerine ekledi.