Türkiye’de hakem hatalarının konuşulmadığı tek bir sezon bile olmadı. Zaten bu yönetimlerle olması da imkânsız gibi ancak bu sezon canı en fazla yanan takımların başında Galatasaray geliyor.

Ali GÜMEN / ÖZEL HABER

Hemen hemen her hafta farklı bir hakemin çaldığı ya da çalamadığı düdükler karşılaşmaların önüne geçiyor. Bunun son örneğini de Bursa maçında Barış Şimşek net bir şekilde gözler önüne serdi. Galatasaray yine bir hakem hatasından puan kaybetseydi hesabını kim verecekti acaba…

ÇİFTE STANDART MI VAR?

Şampiyonluk yarışındaki rakipleri Beşiktaş ile Fenerbahçe’ye aynı hakemler aynı pozisyonlarda farklı takdir haklarını kullanırken, bu sene işler Galatasaray’a gelince bambaşka bir görüntü alıyor. Hakem kararlarında net bir şekilde standart olsaydı, Galatasaray bugün zirvenin ortaklarından birisi olabilirdi. Zaten yayıncı kuruluşta ve özetlerin ilk sahibi TRT'de Galatasaraylı bir yorumcunun olmaması yüzünden sarı-kırmızılılara yapılan haksızların gündeme gelemiyor.

İşte çoğunluğu Türk Telekom Arena'da yaşanan tartışmalı kararlar:

3. Hafta: Kayserispor-Galatasaray

Karşılaşma 0-0 devam ederken, Yasin Öztekin'in 12. dakikada Kayserili Levent Gülen tarafından düşürülmesine hakem Mete Kalkavan devam kararı verdi. Kalkavan'ın yönettiği son 5 maçta sarı-kırmızılıların sadece 1 galibiyet alabildiğini hatırlatalım.

hata-ic

4. Hafta: Galatasaray-Çaykur Rizespor

Mücadele Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile devam ederken Rizeli İsmail, Yasin Öztekin'in ayağına net bir şekilde basıyor. Hakem Tolga Özkalfa ise devam kararı verdi.

hata-ic1

6. Hafta: Galatasaray-Antalyaspor

17. dakikada Deniz Kadah'ın attığı kafa golünde ofsayt tartışmaları yaşandı. Özgür Yankaya'nın yönettiği maçı sarı-kırmızılılar geriden gelip çevirdiği için pozisyonun üzerinde fazla durulmadı.

hata-ic3

8. hafta: Galatasaray-Trabzonspor

Maçın henüz 17. dakikasında N'Doye ofsayt tartışmaları arasında topu Galatasaray filelerine gönderdi. Hakem Fırat Aydınus, 86. dakikada Durica'nın yaka-paça Podolski'yi indirdiği pozisyona devam kararı verse de ertesi hafta Fenerbahçe-Karabükspor maçında üstelik 0-0 devam ederken daha hafif pozisyonda Mehmet Topal'a penaltı çalmıştı. Aynı hakem, aynı pozisyon, takımlar ve kararlar farklı…

hata-ic4

9. Hafta: Adanaspor-Galatasaray

43. dakikada mücadele 0-0 devam ederken, Adanalı savunma oyuncusu Ramos, Podolski'nin aşil tendonuna sert biçimde basıyor. Bu net penaltıyı hakem Hüseyin Göçek ‘es' geçiyor. Son dakikada ise Magaye net bir ofsayt pozisyonunda topu alıp kaleci Muslera ile karşı karşıya kalıyor ama karar yine devam. Bu pozisyonun gol olmaması ve Galatasaray’ın 1-0 kazanması, Göçek'i kurtarıyor.

hata-ic2

10. Hafta: Galatasaray-Medipol Başakşehir

Hakemlerin genel olarak Vodafone Arena ve Ülker Stadı'nda çalamadığı düdükler hep Türk Telekom Arena'ya denk geliyor… İlk yarıda Bekir İrtegün'ün ceza sahasına yakın bir noktada eline çarpan topa ‘devam' diyen Hakem Ali Palabıyık, Emre Belözoğlu'nun ilk yarıda yaptığı faulleri ve üzerine yürümesini görmüyor, söylediklerini duymuyor. Emre'ye ilk yarıda kırmızı kart çıksa maç farklı olabilirdi. 80'de göstermelik bir sarı kart ile geçiştirdi.

hata-ic5

12. Hafta: Galatasaray-Bursaspor

Sezonun belki de en kötü yönetimine sahne oldu. Tabii ki yine Türk Telekom Arena, yine hakemler skandal kararlara imza atıyor. 14'te Kubilay'ın attığı gol yarım metre ofsayt. 16'da Bruma'nın şutunda top ceza alanı içerisinde Kubilay'ın eline çarpıyor ama hakem Barış Şimşek ‘devam' diyor. İlk yarıda Serdar Aziz, ceza alanı içinde yere indiriliyor yine hakem oralı olmuyor. Ama Galatasaray kazandı, her şey unutuldu.

hata-ic6