Ligde ve kupada çifte zafer hedefleyen Galatasaray, ilginç bir noktaya ulaştı. Adım adım yolunda ilerleyen Fatih Terim ve ekibi, önce ligde puan farkını Başakşehir’le 3’e kadar indirdi ardından kupada adeta tüm takımların umudu oldu.

Yeni Malatyaspor ile yarı final yolunda bugün 0-0’ın rövanşına çıkacak Aslan’ın finale kalması hatta kupayı almasını isteyen birçok Süper Lig takımı bulunuyor.Gelecek sezon Avrupa Ligi’nde Türkiye’den 3 takım yer alacak. Ligi 3. ve 4. bitiren takımlar ile kupa galibi Avrupa Ligi’ne gitmeye hak kazanıyor. Ancak ligi ilk 2 sırada bitirmiş bir takımı aynı zamanda kupayı alırsa Avrupa Ligi bileti 5. sıradaki ekibe iniyor. Geçtiğimiz sezonlarda kupa finalistleri böyle bir durumda Avrupa vizesi alıyordu. Ancak son 2 yıldır kuralın değişmesiyle artık lig sıralaması önem kazandı.

Buna göre de şu anda 5. sıra ligde değerlenmiş durumda. Bu da ligin son 5 haftasına girilirken rekabeti artırdı. Galatasaray’ın kupa şampiyonu olması halinde beşincilik için yarışan; Alanyaspor (41 puan), Antalyaspor (41 puan), Çaykur Rizespor (38 puan), Yeni Malatya (38 puan), Kasımpaşa (38 puan), Atiker Konya (37 puan) ve hatta Ankaragücü (36 puan) ile Kayserispor (36 puan) da var. Bunun yanında 13. Sivasspor 35 puan ve 14. Fenerbahçe 33 puanlı takımlar. Puan farklarının az olması nedeniyle ligde en az şampiyonluk ve kümede kalma mücadelesi kadar heyecanlı bir Avrupa Ligi yani 5.’lik yarışı bulunuyor.

3. ve 4. sırada bulunan Beşiktaş (56 puan) ile Trabzonspor’un (52 puan) arayı açmasıyla da bu tablo daha da netleşti.

Şu anda ligde en az 7 takım Galatasaray’ın Ziraat Türkiye Kupası’nda ne yapacağına göz dikmiş durumda.

(Milliyet)