Shakhtar Donetsk'in Rumen teknik direktörü MirceaLucescu, Olimpik Donetsk ile oynadıkları hazırlık karşılaşmasında, iki ekip oyuncuları arasında yaşanan gerginliğin büyümemesi için takımını sahadan çektiğini söyledi.
      
Kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Lucescu, 39. dakikada orta sahada yaşanan bir pozisyonun ardından sahaya girme ve karşılaşmayı sonlandırma zorunluluğu hissettiğini belirterek, "Gerginlik her geçen dakika arttı. Maç kontrolden çıkmıştı. Karşılaşma biraz daha sürse büyük bir kavga çıkabilirdi. Oyuncularımın sakatlanmasını istemiyordum. Bunu önlemek için Olimpik Teknik Direktörü Roman Sanjar ile takımlarımızı sahadan çekme kararı aldık" değerlendirmesinde bulundu.
      
Sahada Shakhtar Donetsk-Dinamo Kiev karşılaşmalarındaki rekabet ve gerginliğin benzerinin yaşandığını kaydeden Rumen teknik adam, "Olimpik ve Metalurg ile oynadığımız tüm maçlar böyle geçiyor. Oyuncularıma bunun bir antrenman maçı olduğunu ve sakin kalmaları gerektiğini söyledim ama rakip takım oyuncuları karşılaşmayı bir puan mücadelesi gibi gördü. Sert bir oyun oynadılar, oyuncularım da onlara aynı sertlikle cevap verdi. Yine de kimseyi savunmayacağım. Gerginliğin tırmanmasına neden olan iki takım da suçludur" ifadelerini kullandı.
      
Ukrayna Premier Ligi'nde 11 hafta sonunda 22 puan toplayan Shakhtar Donetsk, lider Dinamo Kiev'in 5 puan gerisinde 3. sırada yer alıyor. Olimpik Donetsk ise 15 puanla 6. sırada bulunuyor.