Mayıs 2011’de Galatasaray adına Türkiye’de değişen dengeler Avrupa’yı da sarsacak! Zira o günlerde başkanlık koltuğuna oturan Ünal Aysal, teşekkür konuşmasında hedefini aynı kapıya çıkan 3 kelimeyle özetlemişti: Başarı, başarı, başarı…

Galatasaray adına o hedeflerin ilk halkaları geride kalan iki sezonda birer birer gerçekleşti. Aysal, 2010-11 sezonunda “Kümede kal Galatasaray” denilen takımı şahlandırdı yaptığı yıldız transferlerle daha ilk sezonunda hem lig hem de Süper Kupa’yı müzeye getirdi. İkinci yıl tablo farksızdı. Cimbom, yine aynı iki kupayı kaldırma başarısını gösterirken Avrupa’da Şampiyonlar Ligi’nde son 8 takım arasına girdi.

AYSAL’IN HEDEFİ BAŞKA!

Basına verdiği röportajlarda, yaptığı konuşmalarda takımı sistematik olarak ileriye taşıyacağından bahseden Ünal Aysal, sarı-kırmızılı ekibi Avrupa arenasında her zaman boy gösteren ve adından bahsettiren bir kulüp konumuna getirmek istiyor. Drogba ve Sneijder transferleriyle, İtalyan Mancini’nin gelişiyle Avrupa’nın yoğunlaştığı sarı-kırmızılı kulübün adından sadece isimlerle değil başarılarla Avrupa’nın konuştuğu bir kulüp haline taşımak niyetinde. Bunun için de formül belli: Basketbolda Euroleague, futbolda Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu…

POTADA YAPILANLAR GELECEĞİN TEMİNATI

Yunanistan’ın mali krizde olması, basketbolda en çok para harcayan iki ülke İspanya ve Türkiye’yi yalnız bıraktı. Sarı-kırmızılı kulüp de bundan nasip aldı. Son iki yılda CSKA’dan Gordon, Erceg; Barcelona’dan N’Dong ve Jawaii transferleri gelecek yıllarda da nasıl isimlerin alınacağının habercisi! Bununla birlikte Türkiye Ligi’nden Carlos Arroyo, Sinan Güler gibi üst düzey oyuncuları kadrosuna katan Cimbom, kesenin ağzını açarak hedefe kilitlendi.

100.YILDA NE OLDU?

Galatasaray, 100. yılını kutladığı 2004-05 sezonuna Gheorghe Hagi’nin teknik direktörlüğünde başlamıştı. Galatasaray, lig yarışında Fenerbahçe’ye geçilirken, sadece Türkiye Kupası’nı müzesine götürebilmişti. Aslan’ın ezeli rakipleri Beşiktaş 2003’te; Fenerbahçe ise 2007’de ligde şampiyonlukla kucaklaşmıştı. Basketbolda ise sarı-kırmızılılar son hafta ligde kalabilmişti!

AMK