Furkan Özçal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ben Kayserispor'da  yetiştim ve büyüdüm. Kendimi çok geliştirmem lazım. Galatasaray'da birçok  yetenekli futbolcu var. Onların arasında oynayabilmek için gerçekten çok iyi  olmam lazım" dedi.
 
Hedefleri arasında Avrupa'da top koşturmak ve A Milli Takım forması  giymek de olduğunu aktaran Furkan, "Tabii ki Galatasaray'da oynamayı çok isterim.  Böyle büyük bir takımda oynamayı kim istemez ki? Orada dünya yıldızları var" değerlendirmesinde bulundu.
 
Galatasaray'ın ligin ilk yarısında ortaya koyduğu performansa değinen  Furkan, "Futbolda bazen her şey istediğiniz gibi gitmeyebiliyor ama yarın ne  olacağı da belli olmaz. Aradaki puan farkını kapatabilirler de. İnşallah  hayırlısı olur" ifadelerini kullandı.
 
"İlk yarının son bölümünde toparlandık"
 
Kayserispor formasıyla ilk yarıda 16 maça çıkan Furkan, sezona iyi bir  başlangıç yapamamalarına karşın daha sonra iyi sonuçlar almaya başladıklarını  dile getirdi.
 
"Ligin başında çok puan kaybı yaşadık. Hatta üst üste 5 maç kaybettik.  Bu durum bizi çok etkilemişti ama ilk yarının son bölümlerinde toparladık" diyen  Furkan, "Bu performans tabii ki yeterli değil. Daha üst sıralara tırmanmamız  lazım. Ligin ikinci yarısında telafisi olmayan maçlara çıkacağız. Daha ciddi  mücadeleler vermemiz lazım. İnşallah rahat bir konumda ligi bitiririz" şeklide  konuştu.
 
Sezon başında kampa gidemediklerini, çok sayıda yeni oyuncunun kadroya  dahil olduğunu ve birbirlerine alışmalarının zaman aldığını aktaran Furkan, "Son  maçlarda ise iyi bir toparlanma yaşadık. İnşallah ikinci yarıda da bunu devam  ettiririz. Lige yeni çıktığımız için hedefimiz ilk 10 takım arasında ligi  tamamlamak. Gelecek sezonlarda ise Avrupa hedefi olacaktır. Bazen her şey  istediğimiz gibi olmayabiliyor. Biz ilk 10 hedefi için mücadele veriyoruz ve  inşallah bunu başarırız" şeklinde ifadelerle sözlerini tamamladı.