Galatasaray’ın sezon başında Trabzonspor’dan renklerine kattığı Burak Yılmaz, ligde bu sezon forma giydiği 29 maçta 23 gol kaydetti. Kariyerindeki ilk şampiyonluğunu sarı-kırmızılı takımda yaşayan golcü futbolcu, bitime bir hafta kala "Gol Krallığı" yarışında en yakın takipçilerinden Kasımpaşalı Kalu Uche’nin 4, Kayserisporlu Bobo’nun ise 6 gol önünde bulunuyor.

Ligde 33. hafta itibariyle en golcü futbolcu konumunda bulunan Burak Yılmaz, son hafta maçlarının ardından da zirvedeki yerini koruması durumunda sarı-kırmızılı takım, 15. kez "Gol Kralı" çıkaracak.

Galatasaray, bu durumun gerçekleşmesi halinde, ligde 15 kezle en çok "Gol Kralı"na sahip takım olan Fenerbahçe’yi yakalayacak.

11 sezon sonra hem şampiyonluk hem de "Gol Krallığı"

Galatarasay, Burak Yılmaz’ın "Gol Kralı" olması durumunda 11 sezon sonra hem şampiyonluk hem de "Gol Krallığı"na birlikte ulaşacak.
Kalebet />
Sarı-kırmızılı takım, en son 2001-2002 sezonunda kazandığı şampiyonlukta ligin en çok gol atan oyuncusunu çıkarmıştı. Söz konusu sezonda Arif Erdem 21 golle, "Gol Krallığı"nı Beşiktaşlı İlhan Mansız ile paylaşmıştı.

Burak Yılmaz, "Gol Krallığı"na ulaşması halinde Galatasaray’ın şampiyon olduğu sezonlarda bu mutluluğu yaşayacak 5. futbolcu olacak.

"Cim Bom"da daha önce Metin Oktay (2), Tanju Çolak, Hakan Şükür (3) ve Arif Erdem, takımlarının şampiyon olduğu sezonlarda "Gol Kralı" unvanını almıştı.

Üst üste 2’nci kez "Gol Kralı" olacak

Geçen sezon Trabzonspor’la 33 gol atarak "Gol Krallığı" yaşayan Burak Yılmaz, bu sezon da ligin en çok atan oyuncusu olması halinde bunu üst üste ikinci kez başaracak.

Burak Yılmaz, mutlu sona ulaşması durumunda Tanju Çolak’tan sonra iki farklı takımda "Gol Krallığı" yaşayan ikinci futbolcu olarak da tarihe geçecek.

Lig tarihinde, 39 golle en fazla golle "Gol Kralı" olan Tanju Çolak, 5 kez ulaştığı bu unvanı, Samsunspor (2), Galatasaray (2) ve Fenerbahçe formalarıyla elde etmişti.