Galatasaray'ın Kasımpaşa'yı 2-1 yendiği maçın ardından, spor yazarlarının büyük kesimi Jan Olde Riekerink'i eleştirdi. Serhat Ulueren de maç yazısında Riekerink hakkında dikkat çeken ifadeler kullanırken, Galatasaray'ın Hollandalı hocayı göndermesi gerektiğini dile getirdi.

İşte Serhet Ulueren'in dikkat çeken sözleri..

''Kasımpaşa maçından sonra görevden alırdım Riekerink ve yardımcılarını. Çünkü ciddi bir skandaldır dünkü maç G.Saray adına.

Maçı izleyemeyenler Yasin, Podolski ve Sneijder’in 89. dakika ve uzatmalarda çıktığını duyunca G.Saray’ın farkı kaçırdığını düşünebilir. Ama hiç de öyle olmadı.

Mete Kalkavan’ın iki uyduruk sarı kartından dolayı Otigba haksız yere atıldı ve Adem kaçırdığı penaltıyla, devre arasında, olmadı en geç önümüzdeki sezon G.Saray’a transferini garantiledi.

Şaka yapmıyorum, hadi penaltıyı kadın maçlarındaki gibi geri pas verircesine Muslera’ya verdin de ya sonraki iki kritik pasa ne diyeceğiz? 79 ile 83. dakikalar arasında Adem, Koita ve Castro’ya oynasa belki de Kasımpaşa golü bulacaktı. G.Saraylı yöneticilerin yerinde olsam en kısa zamanda Adem’i Cimbom’lu yapardım.

G.Saray kazandı kazanmasına ama 10 kişilik rakibe, üstelik penaltı kaçırmış Kasımpaşa’ya bu kadar mahkum oynadığı, net pozisyona giremediği ve de kalesinde pozisyon gördüğü için Riekerink denen adama daha fazla tahammül göstermem ve biletini keserim.

EN İYİSİ CAROLE

Riekerink şaka gibi adam. G.Saray’ın 11’i çok iyi oynamış gibi değişiklikleri son saniyelerde yapmaz mı? Olacak şey değil. Başta Sneijder olmak üzere, gol atmasına rağmen Podolski ile Bruma ve Yasin şahsi oyunlarına tam gaz devam ediyor. Sneijder zaten her yerden vuruyor, Podolski canı isterse koşuyor, Bruma ve Yasin kaliteli isimler ama çok benciller ve yorulmadıkça asla pas verme alışkanlıkları yok.

Serdar'da da sıkıntı var. Stoper oynuyorsun ve yenilen golde Sabri ile birlikte ölümcül bir hata yapıyorsun. Böyle defans yapılmaz. Dün Carole G.Saray’ın tartışmasız en iyisiydi. Sol kanadı harika kullandı, iyi defans yaptı, Bruma’ya harika bir gol attırdı.

Futbol ve taktik olarak G.Saray yine sınıfta kaldı. Önce Adem’e, sonra Mete Kalkavan’a ve bir defa daha Muslera’ya dua etmelidir diğer oyuncular ve Riekerink.''