Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna katmaya çalışıp başaramadığı, kulübü Everton'ın 15 milyon Euro'ya Monaco'ya sattığı Henry Onyekuru, Fransa'da büyük hayal kırıklığı yaşamıştı.

Sezonun ilk yarısında sadece 4 resmi maçta forma giyebilen ve 1 asist yapan 22 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'da yine bir yıldız haline geldi.

Şimdiden 1 gol 2 asiste imza atan Onyekuru, "Kariyerimde verdiğim en iyi kararlar hep Galatasaray'a gelmek oldu. Yine Galatasaray'a dönerek çok iyi bir karar verdim. Burada kendimi çok iyi hissediyorum. Umarım kariyerime Galatasaray formasıyla devam edebilirim. Kulüpler anlaştıktan sonra benim için hiçbir sorun yok" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY VAZGEÇMİYOR

Sarı-Kırmızılı yönetim, teknik direktör Fatih Terim'in talebiyle, Onyekuru'nun kiralık sözleşmesini uzatmak üzere düğmeye bastı. Önümüzdeki hafta içerisinde Monaco'ya 1 yıllık yeni teklif yapılacak. Fransız kulübünün de bu anlaşmaya sıcak baktığı, gelen haberler arasında yer alıyor.

FLORYA'DAN EV TUTTU

Nijeryalı oyuncu, Florya'dan ev tuttu ve en azından 1 sezon daha Galatasaray'da kalmak istiyor. Galatasaray'ın planı ise Onyekuru'yu öncelikle bonservisiyle birlikte almak. Monaco ile görüşmelere kısa sürede başlamak isteyen Galatasaray, Onyekuru'nun ileride yüksek bir bonservisle satılacağını da düşünüyor.

İlk yarıdaki başarısız tablonun ardından ocak transfer dönemi için hazırladığı transfer listesinin ilk sırasına Onyekuru'nun ismini yazan teknik direktör Fatih Terim haklı çıktı. Terim'in neden Onyekuru'da ısrar ettiği, Nijeryalı futbolcunun yükselen formu ve katkısı ile anlaşılırken, sarı-kırmızılı yönetim de yaz döneminde bonservisi için 15 milyon euro verilen bir futbolcuyu 6 aylığına 750 bin euroya kiralayarak önemli bir işe imza attı.

Sporx