Galatasaray Yönetimi, Fatih Terim'in de yeniden kadroda görmek istediği genç futbolcuyla her konuda anlaşma sağladı. Galatasaraylı idareciler, bu hafta Monaco kulübüyle üçüncü kez görüşerek, Nijeryalı yıldızı 1.5 sezonluğuna kiralamayı hedefliyor.

Şu ana kadar gerçekleşen temasların olumlu sonuç verdiği, ancak süre konusunda pürüzlerin henüz giderilemediği öğrenildi. Eğer Monaco, süreyi sezon sonuna kadarla sınırlamakta ısrar ederse, anlaşma mecburen bu şekilde gerçekleşecek. Kiralama bedeli olarak da maksimum 500 bin Euro civarında bir bedel düşünülüyor.

GALATASARAY'IN MASADAKİ TEKLİFİ

Galatasaray ile Monaco arasında 1.5 yıllık kiralama formülü üzerinde konuşuluyor ancak bu konuda olumlu sonuç henüz gelmedi. Galatasaray, Monaco'ya yarım sezon için 500 bin euro, gelecek yıl için ise 3.5 milyon euro kiralama bedeli önerecek, satın alma opsiyonu için de 10 milyon euro teklif edecek.

Monaco'da mutsuz olan ve Galatasaraylı yetkililere haber göndererek, "Devre arasında beni mutlaka almanızı istiyorum. İstanbul'u çok özlüyorum ve burada çok mutsuzum. Başka tekliflerin geldiğini duyuyorum ama eğer bir kulübe kiraya gideceksem bu Galatasaray'dan başkası olmayacak" ifadelerini kullandı.

22 yaşındaki Nijeryalı oyuncu, geçen sezon Galatasaray formasıyla çıktığı 31 Süper Lig maçında 14 gol atıp 5 asist yaparak şampiyonluğun mimarlarından biri olmuştu.

(Sporx)