Gomis'in satışı sonrası forvet transferi yapamayan Galatasaray'da Ocak ayına kadar sıkıntı yaşanacağı konuşulurken, Henry Onyekuru ve Badou Ndiaye'yi sarı-kırmızılı kulübe getiren menajer William D'Avila'dan sürpriz açıklamalar geldi. Sabah Gazetesi'nden Mehmet Özcan'a konuşan D'Avila'nın açıklamaları şu şekilde:

DEĞERİ 30 MİLYON EURO'NUN ÜSTÜNDE
Henry (Onyekuru) sol forvet ama 9 numara da oynar. AS Eupen'de 9 numara oynadığında da başarılı oldu. Zaten kariyerini incelerseniz henüz çok genç olmasına rağmen iki maçta bir gol atmayı başarmış. Takım arkadaşlarını ve Türkiye Ligi'ni tanımaya başladı. Göreceksiniz, rakipler için kâbus olacak ve bu sezon çok gol atacak. Çünkü Henry'yi açık alanda kimse durduramaz. Everton'a göre, 30 milyon Euro'nun üzerinde bir değere sahip.

NDİAYE KALBİNİN SESİNİ DİNLEDİ
Stoke City, Badou (Ndiaye) ile ilgilenen takımlardan 25 milyon Euro istedi. Badou gelen tekliflere rağmen kalbinin sesini dinledi ve Galatasaray'ı seçti. Çünkü takımı tanıyor, İstanbul'u seviyor ve Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak. Stoke'un belirlediği 25 milyon Euro bonservis bedeli Türkiye'de gerçekçi olmaz, bu yüzden kiralık sözleşmesine opsiyon koymadık. Badou, Galatasaray'ın beyni! Defans ile hücum arasında geçişi sağlayacak.

DEV KADRO BİLDİRİLDİ
Şampıyonlar Ligi D Grubu'nda Lokomotiv Moskova, Porto ve Schalke 04 ile eşleşen G.Saray'ın 21 kişilik listesi açıklandı .UEFA ile yapılan anlaşma gereği 25 kişilik kadro hakkı 21'e indirilen sarı-kırmızılı takımın bildirdiği kadroda şu isimler var: Muslera, İsmail Çipe, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Ahmet Çalık, Linnes, Ömer Bayram, Nagatomo, Selçuk, Belhanda, Donk, Ndiaye, Emre Akbaba, Fernando, Feghouli, Rodrigues, Eren, Sinan Gümüş, Onyekuru, Muğdat... Aslan, ilk maçını 18 Eylül'de Lokomotiv Moskova ile evinde oynayacak.