G.Saray ara transferde kesenin ağzını açarken aynı zamanda takımın kadrosunu da neredeyse sil baştan oluşturdu. Tam 9 transfer yaptı sarı-kırmızılılar. Roberto Mancini’nin ve scout ekibinin ortak çalışması sonrasında genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir transfer operasyonuna girişildi ve ikinci yarıya çok daha geniş bir kadro ile başlandı.

Bu transferler yapılırken yabancı sınırından dolayı zaten elinde 10 oyuncusu olan G.Saray, Riera ile yollarını ayırırken Dany, Amrabat ve sakatlanan Bruma’yı da kiralık olarak gönderdi.

Bu 4 oyuncunun yerlerine Hajrovic, Alex Telles, Ontivero ve Burdisso alınırken yerli-yabancı tüm oyuncuların performansları da tartışma konusu oldu...

Alex Telles dışında alınan oyunculardan bir türlü yeterli verim alınamadığı kulüp içinde de konuşulurken gönderilen isimlerin kalmasının takıma daha büyük faydası olacağının da yorumları da yapıldı. İşte bu konuda istatistikler devreye girerken gelen 9 oyuncunun ligin 2. yarısında ortaya koydukları toplam performans 1 gol 3 asist oldu. Burada ise 1 gol ve 1 asist Telles’in hanesine yazılırken Hajrovic ile Veysel de birer kez gol pası verdiler.

BONSERVİSİNİ İSTİYORLAR

Ancak Mancini’nin kafasından sildiği ve Malaga’ya kiralanan Amrabat tek başına takımının ofansına bu isimlerden daha çok katkıda bulundu. 11 maçta toplam 980 dakika forma giyen Faslı hücumcu 2 kez ağları sarsarken 4 asistle de Endülüs ekibini sırtlayan oyunculardan oldu. Malaga, Amrabat’ı satın almak için G.Saray ile bir kez daha masaya oturmaya hazırlanırken Mancini ise kendisi olduğu sürece Faslı oyuncuyu kadrosunda görmek istemediğini yönetime defalarca kez iletti.

Sampiy10