Galatasaray'da Ünal Aysal'ın tekrar başkanlığıa seçilmesi sonrasında hızlanan transfer çalışmalarında gündemin ilk sıraların sol bek pozisyonuna yapılacak takviye de bulunuyor. Sarı-kırmızılılar geçtiğimiz sezon da gündeme gelen Carlinhos için görüşmelerden sonuç alamazken, Kolarov ve Vargas isimleri de konuşulmaya başlandı.

Geçtiğimiz sezon iyi bir performans gösteren Albert Riera'nın yıllık 3 milyon euroluk ücreti nedeniyle takımdan gönderilmesi için arayışa başlayan G.Saray'da, defansın solunda oynayabilecek bir isim daha kadroda hazır bekliyor. 2007/08 sezonunun başında Manisaspor'dan kadroya katılan hakan Balta, yeni sezonda da Fatih Terim'in uzun maratonda faydalanacağı isimlerden olacak.

TERİM GÜVENDİ, Tipobet KONTRATI UZATILDI

Geçtiğimiz sezon başında Fatih Terim'in ilk tercihi olan, ancak ilerleyen haftalarda düşen performansı sonrasında formayı Albert Riera'ya kaptıran 30 yaşındaki oyuncu, sezonun son bölümünde yabancı sınırlaması nedeniyle zaman zaman şans buldu ve hatasız bir oyun ortaya koydu.

Kontratı sona erecek oyuncusunu takip ederek şans veren İmparator da, tecrübeli oyuncunun rotasyonda faydalı olabileceği düşüncesiyle kontratının uzatılması talimatını verdi. Sezon sonunda yapılan görüşmeler sonrasında da Hakan ile 2+1 yıllık bir sözleşme imzalandı.

AB KARARI ÇIKMAZSA BANKO OLABİLİR

Yeni sezonda ilk 18'de 6'ya düşen yabancı kararının Avrupa Birliği'nde oynayan oyuncuları etkilememesi için uğraşan G.Saray, bu girişimlerinden sonuç alamazsa Hakan Balta kadroda önemli bir yere sahip olacak.

Muslera, Chedjou, Eboue, Sneijder ve Drogba'yı ilk 11'de kullanması beklenen Fatih Terim'in, Melo'yu ya da yerine bir yabancıyı da kadroya monte etmesiyle bereber yabancı sınırı dolacak. Bu noktada defansın solunda yer alacak olan yabancı isim (Riera ya da transfer) tribüne çıkacak ve yerine Hakan Balta görev alacak.

KADIKÖY GOLCÜSÜ ŞANS BEKLEYECEK!

Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig, Şampiyonlar Ligi, TFF Süper Kupa ve Türkiye Kupası'nda olmak üzere toplam 17 maçta görev alan Hakan, 1 gol ve 1 asist yaptı. Galatasaray kariyeri boyunca 150 kez sahaya çıkan tecrübeli savunmacı, 8 kez ağları sarstı.

Fatih Terim'in 3. döneminin ilk senesi olan 2011/12 sezonunda yaşanan şampiyonluk yürüyüşünde, 31. haftada oynanan Fenerbahçe derbisinde sezonun kendisi için tek golünü atarak 'Kadıköy golcüsü' lakabını kazanan başarılı savunmacı, bu sezon da Terim'den formayı kapmak için mücadelesini verecek.

Webaslan