Türk futbolunun tecrübeli teknik adamlarından Hikmet Karaman, futbol gündemimizle ilgili Yeni Asır’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

-F.Bahçe ile G.Saray ligi santrforsuz götürüyor. Sarı-lacivertlilerde Muriç ve Mevlüt, G.Saray'da Falcao ve Andone sakat. Muric oynadığı zaman çok etkili ancak şu an iki takım da sancılı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tabii transfer politikalarını eleştirmek benim görevim değil ama durum hatalı davranıldığını gösteriyor. Transfer yapılırken futbolcuların sakatlık dosyasına da iyi göz atmak gerekiyor. Şu bir gerçek ki Radamel Falcao ve Mevlüt Erdinç riskliydi. Ayrıca Alper Potuk örneği var. Kulüplerin bazı futbolcuları aylarca önce göndereceğini açıklaması veya bu doğrultuda davranması hatalı. Sonunda mecbur kalabiliyorsunuz.

-Bir de Avrupa'daki durumumuz var. Geçmiş yıllardaki başarıları arar olduk. Beşiktaş ve Trabzonspor erken havlu attı, G.Saray'ın UEFA'ya devamı pamuk ipliğine bağlı. Bu uçurum niye?

"Tamamen ekonomik sorunlara bağlı. Eskiden özellikle üç büyükler bütçenin büyük borçlara çıkmasına aldırmayıp Avrupa'dan, dünyadan seçtiği beğendiği oyuncuları alıyordu. Şimdi ise Avrupa'daki kulüplerinde sakatlık veya form düşüklüğü yaşayan futbolcuları transfer ediyor, "Ya tutarsa, bizde yeniden parlarsa " diyoruz. UEFA'nın mali Fair-Play sıkıştırması nedeniyle ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız. Bu nedenle ancak kulüplerinde forma şansı bulamayan oyunculara transferde bel sağlamak zorunda kalıyoruz. Onlar 3-5 milyon Euro'ya para demiyor, biz ise "Büyük paraya aldık, evyah" diyoruz. Yalnız takımlarımızın şanssızlık da yakasını bırakmıyor. G.Saray maçını stadda izledim. 1-0'dan sonra 2-0, 3-0 olup maç garantilenebilirdi ama golcü eksikliği buna imkan bırakmadı. Uzatmada yediğimiz golde Nagatomo'nun bir hatasından Brugge yaralandı ve golü attı. Bu işte tek golün her zaman büyük tehlikesi vardı, bunu yaşadık.

TERİM'E YAPILAN AYIP

Hikmet Karaman, G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi'nden elenmesinde ve UEFA Kupası'na katılma şansını azaltmasında suçu Fatih Terim'e atmaya çalışanları kınadı, haksızlık ettiklerini söyledi. Sarı-kırmızılıların maçları yarım takımla oynayabildiklerini savunan Karaman, "Falcao, Luyindama, Emre Akbaba, Andone, Şener, Yunus Akgün, NZonzi, Babel sakatlıkları nedeniyle yoktu. Ayrıca Linnes, Ahmet Çalık, Emre Taşdemir, Taylan ve Jimmy Durmaz da UEFA'ya bildirilmemişti. 13 eksiğe rağmen G.Saray, Brugge'a uzatma dakikasında yediği golle eleniyorsa bu başarısızlık değildir" dedi.