Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu Karaman, "Mancini, Akhisar maçında Burak'ı solda oynattı. Bu eleştiriliyor; ben de neden eleştirildiğini anlamıyorum. Günümüz futbolunda santrafor ileri bölgenin her tarafında oynar. Avrupa'daki bütün forvetler böyle değişik varyasyonlarda oynuyorlar. Oyuncu sağda da sol da oynayabilmek zorunda.

Sneijder'in temposu düşük; Drogba temposunu iyi kullanıyor; akıllı oynuyor. Drogba santrafor, arkada Sneijder. Bu durumda sağda ve solda oynatacağın adamlar çok güçlü olmalı, forvete de dönük olmalı, defansa da yardım etmeli.

Sağdan orta geldiğinde, Drogba ön direğe koşuyorsa sizin ikinci santraforunuz, Burak oynuyorsa, Burak olur. Umut, Juventus maçında oyuna girdiğinde bahsettiğim taktik anlayışta oynadı.

Bazı teknik adamlar oyuncularını buna göre hazırlıyor. Bu bence Mancini'nin taktik başarısıdır. Mancini bunu yaptı diye ya da Fatih hoca daha önce yaptı diye eleştiriliyor; ama bence bunlar taktik başarıdır" dedi.
 
TERİM VE MANCINI'YI KARŞILAŞTIRMAK KADAR YANLIŞ BİR ŞEY YOK

Karaman, "Mancini, Fatih hoca kıyaslaması yapılması son derece yanlış bir şey. Her iki teknik adamın da kendine has özellikleri var. Onun da kendine göre bir kariyeri var. Ama Fatih hoca bizim değerimiz. Ülke insanına sahip, çıkıp hakkını vermemiz gerekir.

Mancini de taktik özellikleri ağır basan bir futbol ekolünden geldi. Ama Türkiye'ye Aragones, Del Bosque de geldi.  Avrupa şampiyonu oldular; ama Türkiye'de ne yaşadığını da gördük. Dolayısıyla teknik direktörleri karşılaştırmak doğru olmaz" şeklinde konuştu