Spor yazarı Hıncal Uluç, Galatasaray'da Bruma'nın Emre Çolak'a göre takıma daha faydalı olduğunu söyledi.

Uluç, Rıdvan Dilmen'in 'Bruma niye oynuyor?' sorusuna gönderme yaparak, "Bruma'nın niye oynadığını bir futbolcu anlamıyorsa ben onun futbolu anladığından şüphe ederim" dedi.

İşte Hıncal Uluç'un Sabah Gazetesi'ndeki o sözleri...

Bruma mükemmel bir oyuncu değil, Bruma'nın bir sürü kusuru var ama Bruma'nın üç tane çok önemli özelliği var. Bu ülkede futboldan en iyi anlar geçinenler dahil, bizim gazetenin yorumcuları, en başta Rıdvan Dilmen dahil… Ntv'de onu işliyor Rıdvan, 'Bruma niye oynuyor?' diyor. Bruma'nın niye oynadığını bir futbolcu anlamıyorsa ben onun futbolu anladığından şüphe ederim. 

Bruma Türkiye'de topsuz oyunu en iyi oynayan adamlardan bir tanesi. Bruma ile oynayan Sabri'ye bak, Bruma'sız oynayan Sabri'ye bak. Öyle topsuz ataklar yapıp yanındaki adamı da beraber öylesine sürüklüyor ki orta sahadan da kanatlardan da koridorlar açıyor. Bu koridorlardan gol fırsatları doğuyor. Ama bizim millet tabelaya alıştığı için sadece 25 metreden şut atıp gol atan Emre'yi görüyor, boşa kaçan Bruma'nın ne işe yaradığını görmüyor. 

Bu dediklerime bakarak bir izlesinler. Alsınlar Digitürk'ten maçın kaydını ve bir izlesinler. 'Bruma ne işe yarıyor' diyen Güntekin Onay, Rıdvan Dilmen, bütün yazarlar bir izlesinler. Ve de 'Bu Emre bir işe yaramıyor' dediğim Emre Çolak'ı da bir izlesinler. O zaman Hamza'nın Bruma tercihinin ne kadar doğru olduğunu görecekler.

1-Bruma topsuz oyunu iyi oynuyor.
2-Bruma kanat oyuncusu. İyi de olsa kötü de olsa kanat oyuncusu. Emre kanat oyuncusu değil, orta saha oyuncusu da değil. Emre, Sneijder gibi bir lüks forvet arkası oyuncusu. Galatasaray'da forvet arkası var. Sneijder ve Selçuk'tan biri olmasa hadi neyse…
3-Bruma, Emre gibi değil. Kaptırdığı topun peşinde koşuyor, Galatasaray savunmasının gafil avlanmasını önlüyor. Ayak koyuyor, engel oluyor, savunmada çok işe yarıyor.

İşte Emre'de olmayan 3 önemli özellik bu. Bunun için oynuyor Bruma. Ama ille attığın topa Burak kafa vuracak gol olacak ya da 30 metreden şut atacaksın gol olacak ki bu Türk skor medyası seni görsün! Çünkü onlar sadece golle ilgililer. Yaptığın iş doğrudan gol olmuyorsa…