Hollanda'da, Milli Takım Teknik Direktörü Louis van Gaal'in yapacağı Dünya Kupası kadrosu tercihleri merak ediliyor. Tecrübeli teknik adamın, yarın (5 Mayıs günü) Brezilya'ya götüreceği isimlerin açıklamasından önce, ülke basınının önemli yayın organlarından AD, bir anket yaparak vatandaşların milli takım tercihini ortaya çıkardı.

Yapılan anket sonucunda Manchester United'ın yıldızı Robin van Persie kadroya en çok alınması istenilen isim olurken, Bayern Münih'ten Arjen Robben ve Schalke 04'ten Klaas-Jan Huntelaar onların arkasında yer alarak, halkın ilk 3 tercihini oluşturdu. Kadroda olup olmayacağı tartışması olan Galatasaray'ın yıldızı Wesley Sneijder en çok istenilen 4. isim olurken, Fenerbahçeli Dirk Kuyt da aldığı oylarla en çok istenilen 17. isim oldu.

İŞTE HOLLANDALILARIN MİLLİ TAKIM TERCİHİ

Kaleciler: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle), Michel Vorm (Swansea) 

Defans: Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Daryl Janmaat (Feyenoord) Ron Vlaar (Aston Villa), Virgil van Dijk (Celtic), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Daley Blind (Ajax), Urby Emanuelson (AC Milan).

Orta Saha: Nigel de Jong (AC Milan), Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (Norwich), Jonathan de Guzman (Swansea), Wesley Sneijder (Galatasaray), Rafael van der Vaart (Hamburger SV).

Forvet: Arjen Robben (Bayern München), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Memphis Depay (PSV) ve Jean-Paul Boëtius (Feyenoord).

İŞTE EN ÇOK OY ALAN 20 İSİM



Sporx