Inter Milan'da oynadığı sırada 2010 yılında dünyanın en iyi oyuncuları arasında gösterilen ve Jose Mourinho'nun teknik direktörlük yaptığı dönemde Serie A ekibinin bir sezonda lig, İtalya Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasında önemli pay sahibi olan Sneijder, Galatasaray'da geçtiğimiz sezon beklenen canlı bahis performansı sahaya yansıtamaması üzerine ilk olarak Haziran ayında Hollanda Milli Takımı'ndaki kaptanlık görevini kaybetti.

Hollandalı yıldızın Portekiz ile oynanacak hazırlık maçının kadrosunda yer almaması ise Van Gaal'in Sneijder'i milli takımda düşünmediği dedikodularını alevlendirdi.

Bu konu hakkında görüşleri sorulan Huntelaar, kulüp seviyesinde etkileyici performanslar sergilemekten uzak kalan oyuncuların çok donanımlı olsalar bile milli takıma alınmayabileceklerini ifade ederken, şu şekilde konuştu:

"O'nun için önemli olan kendini kulübünde göstermesi. Kulüp seviyesinde iyi oynarsanız, sonrasında milli takıma davet edilmeyi hak edersiniz. Bu işin yolu bu."

VAN DER VAART, SNEIJDER'E DESTEK ÇIKTI

Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Louis van Gaal'in Sneijder'i Portekiz maçının kadrosuna almaması ile ilgili bir başka yorum da takımın bir diğer yıldızı Rafael Van der Vaart'tan geldi.

Van der Vaart, Ajax genç takımından bu yana tanıyıp samimi arkadaş olduğu Sneijder'in Hollanda Milli Takımı kadrosuna alınmamasına şaşırdığını ifade ederek şöyle konuştu.

"Wesley'in çağırılmaması beni şaşırttı. Ancak teknik direktörümüz her zamanki gibi nedeni ile ilgili bir açıklama yaptı. Benim de çağırılmadığım zamanlar oldu. Böyle durumlarda daha çok çalışarak üstesinden gelmeyi deniyorsunuz. En kısa sürede takıma dönmek için elinizden geleni yapmaya devam ediyorsunuz. Umarım Wesley için de en iyisi olur."

Sporx