Galatasaraylı Avukatlar ve Hukukçular Derneği, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya ve Fırat Aydınus hakkında "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Hüseyin Göçek, Galatasaray - Atiker Konyaspor maçındaki penaltı kararı nedeniyle tartışma yaratırken, Halis Özkahya ise mücadelenin Video Yardımcı Hakemi görevini yürütmüştü.
 
Galatasaray avukatlarından Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya için suç duyurusu

Galatasaraylı Avukatlar ve Hukukçular Derneği'nin açıklamasında "Derneğimiz tarafından Hüseyin GÖÇEK, Halis ÖZKAHYA ve Fırat AYDINUS hakkında görevi kötüye kullanma iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadelerini kullandı. 

Duyuru metninde, "23.11.2018 tarihinde oynanan Galatasaray Konyaspor müsabakasında görev alan saha içi hakemi Hüseyin Göçek, yine aynı müsabakada VAR Hakemi olarak görev alan Halis Özkahya ve 02.11.2018 tarihinde oynanan Galatasaray Fenerbahçe maçında saha içi olaylara engel olmayıp göz göre göre olayların tırmanmasına neden olan Fırat Aydınus hakında TCK 257/1 maddesi gereği görevi kötüye kullanma iddaisı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur." denildi.
SIRADA TFF VE MHK VAR

Devamında, "TFF'nin de söz konusu hakemler hakkında vermiş olduğu maçlarda süresiz olarak görev almama kararını da göz önüne bulundurduğumuzda bu futbol dışı hakemliği de kabul ettiği ortadadır. Kulübümüzün açıkla yetki vermesi durumunda TFF Yönetim Kurulu ve MHK hakkında da hukuki yollara başvuruacağız." ifadeleri yer aldı.