Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu TRT Spor’da katıldığı programda transferle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Podolski transferi için konuşan Hamza Hamzaoğlu, Alman futbolcunun listelerinde olmadığı söyledi. Hamzaoğlu Dani Alves için ise, “Rakam büyük, bakacağız” ifadelerini kullandı ve transfer için yeşil ışık yaktı. Şampiyon teknik adam, Ibrahimovic transferinin mümkün olmadığını söylerken, Bilal Kısa transferini istediğini tekrarladı. Güray Vural’ın transferi ile ilgili bir talebinin de olmadığını ifade etti.

Dani Alves'e yeşil ışık

Transfer çalışmalarının başladığını belirten Hamzaoğlu, "Transfer ile ilgili görüşmelere başladık. Yönetim kurulu ile oturup, karar verip, ona göre hareket edeceğiz. Radikal kararlar yok. Kadromuzu biraz daha güçlendireceğiz. Kadro derinliğini artıracağız. Ben istikrardan yanayım. Bu kadro ile de Şampiyonlar Ligi'nde başarı yakalayacağımızı düşünüyorum. Bize uygun oyuncu bulursak alacağız. Henüz transfer için bütçe net değil. Dani Alves gibi oyuncuların rakamları büyük. Ama değerlendireeğiz bakalım. Bunlar enteresan oyuncular. Takımımıza hava katacak oyuncular. Ölçülerimizi aşmadan takıma katkı sağlayacak oyuncular alacağız. Bir-iki yıldız oyuncu transferi gerçekleştirebiliriz. Ancak kadro dengesini bozmayacak transferler olacak."

"Bilal'i istiyorum"

"Bilal Kısa'nın sözleşmesi Akhisar Belediyesspor ile yok. Bilal düşündüğüm oyunculardan biri, bize uyum sağlayacak bir oyuncu, bize katkı sağlar. O da bize tamam derse, kadromuza katacağız. Akhisar'dan Güray ile ilgili bir girişimimiz ise yok."

Ibra ve Podolski listede yok

"Zlatan İbrahimovic mümkün değil. Çünkü rakamlar çok yüksek, bizi aşar. Biz bu sene Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkıp gidebildiğimiz kadar gideceğiz. İlk hedef gruptan çıkma olacak."

"Podolski şu anda gündemimiz de yok. Devre arasında vardı ama şimdi yok. Marsilya'da forma giyen Andre-Pierre Gignac Ginnac geniş listemizde var. Ancak ölçülerimiz olacak, bu ölçüler dahilinde oyuncu alacağız."

Hamza hoca ayrıca Nigel de Jong ve Andre Gignac isimleri için de olumlu görüş belirtti. 

Kaç transfer yapılacak?

"4-5 transfer yapmayı düşünüyoruz, iki yukarısı iki aşağı olabilir. Yabancı kuralı doğru kullanırsa kulüpler için çok büyük avantaj, yanlış kullanılırsa kulüpleri iflasa götürür. Biz ihtiyacımıza göre davranacağız, yerli-yabancı olmasına bakmadan bize ne kadar katkı sağlar, ona bakacağız."

"Amrabat halen bizim futbolcumuz. İyi bir sezon geçirdi, onu değerlendirebiliriz. Ancak iyi bir teklif gelirse o teklifi düşünürüz."

"Sabri'nin ve Melo'nun kalmasını istiyorum"

"Sözleşmesi bitti ancak ben Sabri'nin sözleşmenin uzatılmasını istiyorum. Melo'nun bir sene daha kontratı var ve onun da kalmasını istiyorum. Benim için kriter oyuncumun isteği, eğer gitmek isterse ben ona yardımcı olurum. Ben oyuncularımdan memnunum."