Galatasaray'ın Divan Kurulu Toplantısında söz alan üyelerden Hayrettin Kozak, son dönemde Galatasaray tarihinde iz bırakacak olayların yaşandığını, bunlardan birinin, olağanüstü genel kurula gidilerek bazı tecrübeli yöneticilerin yönetim kurulu dışında bırakılması, diğerinin de Fatih Terim'in futbol takımı teknik direktörlüğünden alınması olduğunu kaydetti.

Galatasaray Lisesi'nde düzenlenen Olağan Divan Kurulu Toplantısında konuşan Kozak, Aysal'ın yeniden yapılanma ve kurumsallaşma yolunda engel olarak gördüğü kişilerle yolları ayırdığını vurgulayarak, Terim'in görevine son verilmesi ile ilgili olarak da tecrübeli çalıştırıcının kariyeri ve başarılarını anlattı ve şunları söyledi:

"Bu kararın alındığı gün Florya'daydım. Bütün olayı yaşadım. Fatih Terim göreve ilk gelişinde kendisine 3 yıllık sözleşme taslağı verilmiş ancak imzalama aşamasında başarıya endeksli olarak birer yıllık şekilde uygulanacağı söylenmiştir. Yeni teknik direktörümüzle 3 yıllık bir mukavele, iki katı maliyetle hiç düşünmeden imzalanıyor. Fatih hoca böyle bir muameleye tabi tutuluyor. Fatih Terim'in görevine son verilmesi, Galatasaray değerlerine, etik kurallarına tümüyle aykırıdır. Görüşüne başvurulmadan alınmış haksız bir karardır. İdama giden adamın bile son sözü soruluyor. Şiddetle kınıyorum. Bu olay fiilen bir operasyondur. Başkanın kendi anlayışında, kurumsallaşmaya giden yolda hiçbir suretle kendisine karşıt bir görüşe tahammülü yoktur."

Kürsüde, Ünal Aysal ile Fatih Terim arasında yaşandığı belirtilen SMS görüşmelerinin yer aldığı gazeteyi gösteren Kozak, Aysal'ın sadece UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Real Madrid maçı öncesinde Terim'e başarı dileğinde bulunduğu bir SMS attığını savundu.

Hayrettin Kozak, her üyenin konuşma süresinin 10 dakika olarak belirtilmesine tepki gösterirken, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, kurulun, TBMM İçtüzüğünü örnek aldığı için böyle bir uygulama olduğunu belirtti. Bunun üzerine Kozak, "TBMM'yi örnek almamızı ciddi bir talihsizlik olarak görüyorum. Bizim konularımız ciddi konular" ifadelerini kullandı.

"DROGBA İLE PRİM BELİRLEMEK Mİ KURUMSALLIK"

Divan kurulu üyesi Ayhan Özmızrak ise Ünal Aysal'a yönelik eleştirilerde bulunarak, şunları kaydetti:

"Başkan Ünal Aysal, 'Ben başkan olduğum sürece Fatih Terim benimle beraberdir' dedi, sonuç ortada. Yeniden seçildiğin olağanüstü genel kurul sonrasında neden Fatih Terim ile 3 yıllık anlaşma imzalanmadı? Bunun nedeni 3 yıl kalacağını düşünmediğinden mi? Yoksa Ali Dürüst ve Refik Arkan'ı tasfiye ettikten sonra Fatih hocayı ince ince doğramayı düşündüğünden mi? Hadi elemanına telefonla ulaşamadın, yardımcıları var. Onlara da ulaşamadın diyelim. Takım kaptanı Sabri ve ikinci kaptanı Hakan Balta varken, Drogba ile prim belirlemek mi kurumsallık?"

Üyelerden Ergun Öztürk ise yönetim kurulunun, Fatih Terim'in sözleşmesini feshetmekte geç kaldığını dile getirerek, "Galatasaraylı yöneticiler, teknik heyet ve sporcular, örf ve ananelere bağlı kalmalıdır. Geçen sezon 12 maç ceza alıp, karşılaşmaları tribünden izlemesi etik olmasa gerek. Ayrıca takım çalıştıran bir teknik direktörün işine antrenmanda son verilmesi de etik değildir" ifadelerini kullandı.