GSGAZETE - Sezon başında Stuttgart'tan transfer olan ve A2 Takım'da müthiş bir performans ortaya koyan Sinan Gümüş idol aldığı futbolcuyu da açıkladı.

Arjen Robben'i idol olarak gördüğünü ifade eden genç futbolcu, "Eskiden Gerrard'ı idol olarak görüyordum. Şu anda Arjen Robben'i çok beğeniyorum. Geçtiğimiz sene inanılmaz bir futbol oynadı. Sanki ben de biraz onun gibiyim, stilim biraz ona benziyor. O da bire biri seviyor. Gol için çok iştahlı. Skor kötü olduğunda gerçi çok da olmuyor ama pes etmiyor. Ondan ilham alıyorum" dedi.

Çocukken en çok sevdiği futbolcunun da Hagi olduğunu söyleyen Sinan, "Futbola ilk başladığım dönem antrenman öncesi onun yaptığı hareketleri yapmaya çalışıp yapamazdım. Çok küçük yaşlarımda onu izlemeseydim yine futbolu bu kadar sever miydim? Belki severdim ama Hagi'yi anlatılan bir efsane olarak dinlenektense ucundan da olsa onun oynadığı yıllara yetişmiş olabildiğim için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Sezon öncesinde  Almanya 3. Ligi'nde mücadele eden VfB Stuttgart II  takımından transfer edilen Sinan Gümüş, Galatasaray Dergisi'nin aralık ayı  sayısında yer alan röportajında, transfer süreci hakkında bilgi verdi. 
 
Menajerinin kendisini aradığını kaydeden Sinan Gümüş, "Sözleşmem bu  sene bitiyordu, uzatabilirdim de. Ancak menajerim beni arayıp Galatasaray'dan  teklif olduğunu, bu teklifi düşünmem gerektiğini söyledi. Benim için bu şartlarda  düşünecek hiçbir şey yoktu. Çok koyu bir Galatasaraylıyım ve bu teklifi  duyduğumda çok mutlu oldum. Hep bu şans için futbol oynamıştım ve bu şansı  değerlendirmem gerekiyordu, kendime de güveniyordum. Hala da aynı yerdeyim. Bu şansı değerlendirmem gerekiyor ve kendime güveniyorum" ifadelerini kullandı. 
 
"Zor olacağını biliyordum" 
 
Galatasaray'a transfer olduğunda zor olacağını bildiğini vurgulayan  Sinan Gümüş, şu ana kadar gösterdiği performanstan memnun olduğunu söyledi. 
 
Sinan, sarı-kırmızılı kulübe 5 yıllık imza attığını hatırlatarak,  "Buraya geldiğimde zor olacağını biliyordum. Şu anda benim yapmam gereken,  idmanda ya da oynadığım 21 yaş altı takımının maçlarında elimden gelen en iyi  performansımı sergilemek. Açıkçası şu ana kadar da çok performansımdan memnunum.  Hocam kupa maçlarında ya da ligde beni hazır görüp de şans verirse, inşallah  orada da başarılı olacağım" değerlendirmesini yaptı. 
 
"Hamit Ağabey ne derse o olur" 
 
Takımda Koray Günter, Tarık Çamdal ve Bruma ile zaman geçirdiğini  belirten Sinan Gümüş, Hamit Altıntop'un genç oyunculara ağabeylik yaptığını  vurgulayarak, şunları kaydetti: 
 
"Hamit Ağabey ile çok görüşüyorum. Hamit Altıntop'tan bir şeyler  öğrenmek istiyorum. İnanılmaz bir kariyer yaptı ve bu noktaya benimle aynı  yollardan ulaştı. Bana sürekli tavsiyelerde bulunuyor. Hamit Altıntop hepimizin  ağabeyi. O ne derse o olur. Herhangi bir sorun yaşadığımızda, idmanda istediklerimizi yapamadığımızda bize doğru yolu gösteriyor. Sürekli yanımızda  olduğunu biliyoruz ve burada olduğu için mutluyuz. Hamit Ağabeyi gerçekten çok  seviyorum."