Galatasaray eski teknik direktörü Igor Tudor, TRT Spor'da gündeme dair soruları cevapladı.

"Tipik bir derbi gibi oldu..."

Fenerbahçe - Galatasaray maçı tipik bir derbi gibi oldu. Çok mücadeleci, kafa kafaya bir maçtı. Çok pozisyon yoktu. Benim ve Galatasaray için 1 puanın önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak Başakşehir - Beşiktaş maçının daha güzel geçtiğini düşünüyorum. Beşiktaş'da son haftalarda biraz yorgunluk var gibi

"Galatasaray hala benim takımım gibi..."

Fenerbahçe biraz geride kaldı ama hala yarışın içindeler. Çünkü üstteki takımlar birbirleriyle oynayacaklar. Ben Galatasaray'ın şampiyon olmasını istiyorum çünkü hala benim takımımmış gibi hissediyorum. 1 puan belki çok büyük bir avantaj olmasa da Galatasaray bunu iyi kullanacaktır.

"Galatasaray'ın şampiyon olmasını istiyorum..."

Dürüst olmak gerekirse Galatasaray'ın maçlarını gittikten sonra çok izlemedim. İşlerin dışında kaldım biraz. Arka arkaya galibiyetler geldi ve az önce dediğim gibi hala benim takımımmış gibi hissediyorum. Bu yüzden de şampiyon olmalarını istiyorum.

Aslında olması gerektiği gibi transferleri beraber yapmıştık. Normalde de başkan, oyuncu izleme ekibi ve teknik direktör ortak hareket eder. Benim zamanımda da hep benim onayımda transferler gerçekleşmişti. Bu yüzden çok mutluyum. Ancak tabii bazı oyuncular istenileni veremeyebilir. Ben bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyorum.

"Bunu söylediğimde bana inanmadılar..."

Futbolda normaldir bazı işler kötü gider ve bazı işler iyi gider. Ancak ben buradan ayrılırken bir şey söylemiştim. Çünkü takımın başında olduğum 16 haftanın 14'ünde liderdim. Ülkeme gidip bunu söylediğimde bana inanmadılar. Ancak şunu söyleyeyim asla kızgın değilim. Öfkeli olduğum bir durum yok. Geçmişte de böyle olaylar yaşandı. Burada olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Geçmişe baktığımda da başarılı olduğumu düşünüyorum.

"Ben geldiğimde takım bitik haldeydi..."

Bir takıma sezon ortasında gelmek çok zordur. Zaten ben geldiğimde takım bitik haldeydi. Yönetimle de ilk konuşmamızda o sezonu tamamlayıp gelecek sezon yeniden yapılanma yaparız diye konuşmuştuk. Tabii takıma hangi anda geldiğiniz de önemlidir. O anda takımın mental açıdan morali yüksekse başarabilirsiniz. Ancak takım hem mental açıdan hem fiziksel açıdan kötü durumdaysa işiniz çok zordur.

Sneijder konusu

Hollandalı yıldızı kendisinin göndermediğini ifade eden Tudor, "Kulüp ben gelmeden Sneijder'in gönderilmesi kararını almıştı. Galatasaray yeni bir sayfa açacaktı ve Sneijder'i düşünmüyordu. Sneijder çalıştığım en iyi futbolcu, bunu söyleyebilirim. Bu kulübün kararıydı. " şeklinde konuştu.