Igor Tudor takıma ilk geldiğinde karşılaştığı manzarayla ilgili konuşurken Galatasaray'ın son iki sezon aldığı dereceler için rezillik ifadesini kullandı. 

Soyunma odasındaki sorunlarla ilgili saatlerce konuşabiliriz, karışık bir durum gördüm' diyen Tudor, "Takımın durumu fiziksel ve psikolojik olarak iyi değildi. Genç bir hocayım belki ama bu durumdayken takımı analiz etmek geleceği düşünürsek benim için avantaj. Bu kısa dönemde çok şey öğrendim." diye konuştu.

Tudor'un açıklamalarından başlıklar:

"Yeni hoca geldiğinde hep büyük değişiklikler ve daha iyi sonuçlar beklenir. İlk maçlarda aldığım sonuçlar beklenen gibi değildi. Bunu açıklaması kolay değil. Biraz karışık. Benim çalışma tarzıma olan adaptasyon süreci, takımın durumu vs. dürüst olmam gerekirse yaptığım taktiksel değişiklik takıma faydalı olmadı. Taktiksel değişikliği yapmamızın en önemli nedeni defansif anlamda daha güçlü olmak ve daha az gol yemekti. Burada önemli olan sonuçlar. Diğer taraftan şans faktörü ve oynadığınız rakipler de önemli. Kilit nokta sonuç. Sonuç geldiği zaman yaptığınız şeyler daha olumlu görünüyor, gelmediğinde olumsuz görünüyor."

Sneijder'ın fiziğine yansıdı

"Aslında oyuncularım antrenmanlarda hep hazırdı. İlk 20 maçın 19'unda rakipten daha az koşmuş bir Galatasaray vardı. Yeni hoca geldiğinde kendisinden bir şeyler eklemek ister. Benim futbola bakış açımla, Galatasaray'ın o zamana kadar oynadığı futbol arasında büyük farklar vardı. Antrenman temposu için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Oysa ki ben normal bakışımın yüzde 60'ıyla antrenman yaptırdım takıma. Bu önceki Galatasaray antrenman temposunun iki katıymış. Tabii ki ben onlara adapte olacağım ama diğer taraftan onlar da bana adapte olmalı. Wesley için konuşursak antrenmanlarım fiziğine de yansıdı. Antrenmanda hep çalışmaya hazır bir Sneijder vardı."

"Oyuncular başlangıçta çok zorlandılar. Kasla bağlantılı sıkıntılar da yaşadılar. En büyük sıkıntı mental olarak adaptasyondu. Çünkü antrenmanda tabiri caizse acı çekmeniz lazım. Daha iyi bir yerlere gelebilmeniz için o acıyı çekmeniz lazım. Beni çok şaşırtan bir şey vardı mesela herkes aynı şeyi söylüyordu. Zor bir grup ve çalışmayı sevmeyen bir grup diyorlardı oyuncular için. 2-3 oyuncu 4 oyuncu belki problemli olabilir. Soyunma odasına geldiğimde bu sayının 4'ten çok çok fazla olduğunu gördüm. 3-4 aylık tecrübemle küçük bir kitap yazabilirim."