Jupp Derwall Sahası’nda uzun süredir devam eden bozukluklar oyuncuların sakatlanmasının da önünü açtı... Başkana durumu ileten Hırvat hoca, “Sahalar nedeniyle sakatlanmalarından korkuyorum, istediğim gibi çalıştıramıyorum” dedi ve başkan Özbek hemen değişimi başlattı.

FLORYA Metin Oktay Tesisleri, milli maçlar için verilen ara da fırsat bilinerek değişime girdi... A takımın antrenmanlarını yaptığı Jupp Derwall Sahası’nın çimlerinde uzun zamandır yaşanan problemler sonrasında yönetim harekete geçerken bu değişimin altında ise Igor Tudor’un isteğinin olduğu ortaya çıktı. 

UZUN süredir zemindeki bozukluklar devam ederken geçtiğimiz yıl kar yağışları sonrasında zemindeki sorunlar daha da arttı. Zaman zaman eklemeler ve müdahalelerle zemin düzeltilmeye çalışılsa da sağlıklı bir ortam oluşturulamadı. 

TEKNİK direktör Igor Tudor ise oyuncuların sakatlıklarında da payı olan zeminin düzeltilmesi için başkan ve idarecilerden istekte bulundu. Takıma yükleme yapmak istediği dönemlerde zeminden dolayı geri adım attığını söyleyen Tudor’un bu isteğini hemen yerine getirmek için düğmeye basıldı. 

MİLLİ ARA FIRSATI

HİBRİT çim sisteminin Florya için ideal olduğu görüldü. Dünyanın bir çok stadında, tesisinde kullanılan hibrit çim sistemi için tercih ise yurt içindeki firmalardan yapıldı. Bunda sebep ise zeminin ihtiyacı olan bakımları zamanında ve daha kolay bir şekilde yapabilmek.

MİLLİ maçların ardından Başakşehir maçı ile zorlu bir seriye başlayacak olan A takımın sahası da bu maçlar öncesinde tamamlanacak. Florya’daki çalışmalar ise son sürat devam ediyor. 2 cm aralıklarla uygulanan hibrit çimin normal çimi de sararak doğallıktan ödün vermeden büyüyeceği ve zeminin genelinin de bozulmasına engel olacağı öğrenildi.  (Vatan)