Savunmada liderlik görevini üstlenecek yabancı stoper arayan Galatasaray, teknik direktör Igor Tudor’un raporuyla harekete geçiyor... Hırvat hoca, transfer çalışmalarını yürüten sportif direktör Cenk Ergün ile yaptığı görüşmede öne çıkan iki isimle ilgili kararını bildirdi.

Halen kadroda yer alan stoperlerden Serdar Aziz, Semih Kaya, Ahmet Çalık ve Koray Günter’in sağ ayaklı olduğunu, sol ayaklı tek isim Hakan Balta’nın ise yaşı gereği yeni sezon planlarında yer almadığını belirten Tudor şuunları söyledi:

''Acerbi gelirse daha faydalı olur''

“Maicon ve Acerbi, benim istediğim özelliklere sahip. Hem fizik hem kalite hem de tecrübe yönünden birbirlerine çok benziyorlar. Ben tercihimi Acerbi’den yana kullanıyorum. Hakan Balta da gideceği için bizde sol ayaklı stoper kalmayacak. Acerbi gelirse bizim için daha iyi olur.”

Maicon’un transferi için uzun süredir Sao Paulo ile görüşmeler yapan sportif direktör Cenk Ergün, Avrupa Ligi kura çekiminden sonra Acerbi’nin menajeriyle de bir araya geldi. Ergün, bu sezon Sassuolo takımının İtalya 1. Ligi’nde oynadığı 38 maçın tamamında forma giyen 29 yaşındaki futbolcuya 4 yıllık uzun süreli bir sözleşme teklif etti.

Kulübü ile pazarlıklar devam ediyor

5 yıldır forma giydiği Sassuolo’dan ayrılmak istediğini daha önce açıklayan İtalyan stoper, Ergün’ün önerisine prensipte olumlu yanıt verdi. Sassuolo yönetimi, Acerbi’nin fiyatını 10 milyon Euro olarak belirledi. Ancak Galatasaray yönetimi, 1 yıl sözleşmesi kalan Acerbi ile anlaşmış olmalarını koz olarak kullanıp, rakamı 6 milyon Euro’ya indirmeyi planlıyor.