Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, futbol takımında arka arkaya yaşanan sakatlıklarla ilgili, "Futbol maçında sakatlık olur, iyileşirler. Ne yapalım, önümüzde daha vakit var" dedi.

Swiss Otel'de düzenlenen "61. Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri" töreni öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yarsuvat, futbol takımında arka arkaya yaşanan sakatlıkların hatırlatılması üzerine, "Sakatlıklar olduğu zaman orada değildim. Ancak futbol maçında sakatlık olur, iyileşirler. Ne yapalım, önümüzde daha vakit var" şeklinde konuştu.

Duygun Yarsuvat, yaşanan sakatlıkların transfer politikalarını etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise, "O konuda yetkililere sormak lazım. Ben başkanım, transfer yapmıyorum" cevabını verdi.

Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı'nın paralarını alamadığı gerekçesiyle antrenmana çıkmadığı yönündeki haberlerle ilgili olarak da Yarsuvat, "Bana gelmedi. Geldiği zaman icabına bakarız. Çok güzel bir basketbol maçı oynadık. Orada olmanızı isterdik. 25 bin kişilik bir salonda, 3 bin 500 polisin eşliğinde, bir maç oynandı. Atmosfer bizim için korkunçtu, onlar için muazzamdı ve buradan galip çıktık. Çocukları tebrik etmek lazım. Onun için bu konular önemli değil, biz hallederiz" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer ise son yaşananların büyük bir sıkıntı olmadığını kaydederek, "Ufak bir yanlış anlama ve ödemelerle ilgili bir sıkıntı olmuş. Büyük bir sıkıntı yok. Sabah antrenmana çıktılar, akşam da yönetim kurulu üyemiz Can Topsakal beyle konuşmak için randevu aldılar. Yarın konu hallolur" diye konuştu.

Başkan Yarsuvat'ın, Ali Şen'le samimi diyaloğu dikkat çekti

Bu arada ödül törenine katılan eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, basın mensuplarına açıklama yaptığı sırada Yarsuvat'ın yanına gelerek, "En zor anda geldiğin için tebrik ederim" dedi.

Başkan Yarsuvat'ın "Zaten kolay olsaydı bize vermezlerdi Ali Bey" sözleri üzerine ise Ali Şen, "Yalnız bizde değil, bütün kulüplerde işler zor. Zor bir dönemde Türk sporuna hizmet ediyorsa, o kişiye saygı gösterilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Başkan Yarsuvat'ın "Esas iki büyük kulübün bir araya gelip bazı şeyleri halletmesi gerekiyor. Ona ön ayak olmak lazım" sözleri üzerine de Şen, "Çok güzel açıklamalarda bulunuyorsunuz. Her şey olur" şeklinde konuştu.